ΑθλητικάΚόσμος

Ο viral Τούρκος σκοπευτής είπε πως η ήρεμη συμπεριφορά του έκρυβε «καταιγίδες»

Ο Τούρκος σκοπευτής Γιουσούφ Ντίκετς έγινε viral για την ψύχραιμη-ήρεμη συμπεριφορά του, το στυλ-τεχνική του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά είπε ότι υπήρχαν «καταιγίδες» μέσα του, καθώς κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό αγώνισμα 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι με την Σεββάλ Ιλάιντα μετά την ήττα με 16-14 στον τελικό από τη Σερβία (Ζοράνα Αρούνοβιτς και Νταμίρ Μίκετς).

Η φωτογραφία που τον δείχνει να πυροβολά έχοντας το άλλο χέρι του αδιάφορα χωμένο στην τσέπη του, προκάλεσε αίσθηση συγέντρωσε πλήθος θαυμαστών στο διαδίκτυο, ενώ τον…μιμήθηκε και ο Αρμάντ Ντουπλάντις αφού έκανε το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ 6,25 μ. στο άλμα επί κοντώ.

Ο 51χρονος Ντίκετς απέφυγε τον εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που έφεραν οι άλλοι αθλητές, δεν είχε φακό για μεγαλύτερη ακρίβεια, ειδικά γυαλιά ή κράνη για την αποφυγή του θορύβου που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί του. Αγωνίζεται με απλά γυαλιά και τις κλασικές κίτρινες ωτοασπίδες.

«Εκείνη τη στιγμή, όλοι λένε ότι φαινόμουν πολύ ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα, μαίνονταν καταιγίδες μέσα μου», είπε ο Ντίκετς, πρώην αξιωματικός της Τουρκικής Χωροφυλακής.
«Νομίζω ότι η πόζα μου στη σκοποβολή αντιπροσώπευε πολύ καλά το Ολυμπιακό πνεύμα: το δίκαιο παιχνίδι, η απλότητα, η σαφήνεια και η φυσικότητα. Γι’ αυτό τράβηξε τόση προσοχή.»

Η φήμη του Ντίκετς ενισχύθηκε περαιτέρω από τις αλληλεπιδράσεις του με τον Έλον Μασκ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.
Μοιράζοντας μια φωτογραφία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντίκετς είπε:
«Γεια σου Έλον, πιστεύεις ότι τα μελλοντικά ρομπότ μπορούν να κερδίσουν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τα χέρια στις τσέπες; Τι θα λέγατε να το συζητήσουμε στην Κωνσταντινούπολη, την πολιτιστική πρωτεύουσα που ενώνει τις ηπείρους; @elonmusk.»
Ο Μασκ απάντησε: «Τα ρομπότ θα χτυπούν το κέντρο κάθε φορά».

Για τη μίμηση της χαρακτηριστικής του πόζας από τον Σουηδό Ντουπλάντις,μετά τη δική του νίκη, όταν κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, τόνισε:
«Είναι ωραίο να βλέπεις ότι οι καλοί άνθρωποι νιώθουν κοντά ο ένας στον άλλον», είπε ο Ντίκετς.

Όσον αφορά τους στόχους της καριέρας του, ο Ντίκετς δήλωσε με σιγουριά: «Η συναθλήτριά μου και εγώ θα πάρουμε το χρυσό στους Αγώνες του Λος Άντζελες 2028» ενώ ανέφερε ότι είπε στον χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Σέρβο Νταμίρ Μίκετς, «Σου έχω δανείσει το χρυσό μετάλλιο μόνο μέχρι το 2028».

Το ασημένιο με το χέρι στην τσέπη και οι 21 εκατ. προβολών στο «X»

 

Viral έχει γίνει ο Γιουσούφ Ντικέτς αφού κέρδισε ασημένιο μετάλλιο με το ένα χέρι στην τσέπη! Η φωτογραφία του να πυροβολεί με το χέρι στην τσέπη ξεπέρασε τις 21 εκατομμύρια προβολές μόνο στο X (Twitter)!

Ο 51χρονος Τούρκος σκοπευτής, νικητής του ασημένιου μεταλλίου στο αγώνισμα της «μικτής» σκοποβολής, έχει προκαλέσει μια από τις μεγάλες αισθήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 για το ιδιαίτερο στυλ του όταν αγωνίζεται.

Πυροβολεί με το ένα χέρι στην τσέπη και χωρίς αξεσουάρ όπως φακό για μεγαλύτερη ακρίβεια , ειδικά γυαλιά ή κράνη για την αποφυγή του θορύβου που χρησιμοποιούν οι αντίπαλοί του.

Ο Γιουσούφ Ντικέτς, ο οποίος  αγωνίζεται με απλά γυαλιά και ωτοασπίδες, κέρδισε το μετάλλιο στο μικτό ομαδικό αγώνισμα 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι με την Σεββάλ Ιλάιντα μετά την ήττα με 16-14 στον τελικό από τη Σερβία (Ζοράνα Αρούνοβιτς και Νταμίρ Μίκεκ).

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1973 στο χωριό Τασολούκ της επαρχίας Καχραμαμάρας, αγωνίζεται στη σκοποβολή από το 2001. Υπήρξε πρωταθλητής Τουρκίας σε πολλές περιπτώσεις και κατέχει το εθνικό ρεκόρ σε διάφορες κατηγορίες αγώνων πιστολιού.

Είναι λοχίας της Χωροφυλακής και αγωνίζεται στους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες του.

Α. Βαζογιάννης

 A. Bαζογιάννης

ΑΠΕ

Back to top button