Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Άρχισε επιτέλους η κατασκευή τού αρδευτικού δικτύου Γέρμα. Ε! και; (γράφει ο Γιώργος Αλεξίου)

Το αρδευτικό δίκτυο του αγροκτήματος Γέρμα Καστοριάς ξεκίνησε επιτέλους να γίνεται μετά από 20 χρόνια περίπου απαράδεκτη καθυστέρηση ! Άραγε όμως θα υπάρχει μελλοντικώς νερό στην τεχνητή λίμνη Γέρμα, απ’ την οποίαν πρόκειται να τροφοδοτείται αυτό;
Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, στον οποίον υπάγεται ο Γέρμας, έδειξε όλα αυτά τα χρόνια πλήρη αδιαφορία για τη συντήρηση τής υπόψη λίμνης και για τον καθαρισμό κι εκβάθυνση τής κοίτης της.
Το πρόφραγμά της γέμισε άμμο και το τοιχίο του ράγισε προ πολλού και κινδυνεύει με κατάρρευση. Τα περιμετρικά ρέματα τής λίμνης μεταφέρουν διαρκώς χώματα, πέτρες και άλλα φερτά υλικά εντός της, ενώ θα μπορούσε με ένα απλό αυλάκι να καταλήξουν εκτός αυτής. Κι ενώ ο Δήμος τού Άργους Ορεστικού ασφαλτοστρώνει μακριούς δρόμους (και καλά κάνει) ακόμη και σε μεμονωμένα μαντριά ορισμένων χωριών του, το δρόμο πρόσβασης στη λίμνη του Γέρμα μήκους μόνον 300 μ. τον αφήνει για ανεξήγητους λόγους σε απαράδεκτη κατάσταση !
ΕΡΩΤΗΜΑ: Εάν η λίμνη αυτή βρισκόταν στην κωμόπολη του Άργους Ορεστικού θα ήταν άραγε σήμερα σ’ αυτήν την τραγική κατάσταση ή θα είχε γίνει πριν από χρόνια κόσμημα τής περιοχής κι αξιοθέατό της;!
Γιώργος Τ. Αλεξίου, δημότης του Δήμου Άργους Ορεστικού

Back to top button