Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Τροχαίο με ζαρκάδι – Χτύπησε με άλμα στο παράθυρο ΙΧ (βίντεο)

Έχω αναφέρει πολλές φορές ότι η εμπλοκή ατυχήματος με άγριο ζώο έχει δύσκολες προεκτάσεις.
Για εμάς η δυσκολία είναι ο χειρισμός ενός τέτοιου μεγάλου ζώου στο πεδίο και φυσικά ανάλογα τον τραυματισμό του σκεπτόμαστε την μακροχρόνια και δαπανηρή περίθαλψη τού έως την επανένταξη αν μπορέσει να επανενταχθεί.
Το άλλο και σημαντικό κομμάτι είναι η εμπλοκή του οδηγού, όπως σέ αυτή την περίπτωση που το ενήλικο ζαρκάδι ” έπεσε” με άλμα στο πίσω αριστερό παράθυρο του αυτοκινήτου. Δυστυχώς βρέθηκαν και οι δύο σε λάθος χρόνο την λάθος στιγμή!
Για τον οδηγό όμως τι γίνεται;
Πέρα απ’ το σοκ που έπαθε και περισσότερο το μικρό παιδί που ήταν στο πίσω κάθισμα, θα ήταν καλύτερα να είχε εμπλακεί με ένα ζώο εκτροφής για να στραφεί νομικά προς τον ιδιοκτήτη και να αποζημιωθεί.
Σε αυτήν την περίπτωση του άγριου έχει επωμιστεί εξ ‘ολοκλήρου το κόστος της ζημιάς.
Στις περιοχές που ζούμε υπάρχει έντονη δραστηριότητα καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο για την άγρια ζωή. Έχω πει και προτείνει πολλές φορές σε ασφαλιστικές εταιρείες να υπάρξει ένα πιλοτικό πρόγραμμα ασφάλισης οχήματος από εμπλοκή με άγριο ζώο.
Σε άλλη περίπτωση το ίδιο το κράτος σαν ιδιοκτήτης να μπορεί να αποζημιώσει μερικός ή εξ ‘ολοκλήρου τον ιδιοκτήτη του οχήματος εφόσον δεν έχει κάνει παράβαση του Κ.Ο.Κ , και αυτό έμμεσο πρόγραμμα για την ομαλή συνύπαρξη με την άγρια ζωή είναι…
Νίκος Παναγιωτόπουλος

Back to top button