Καστοριά

Δύο μεγάλες φωτιές τώρα στην Αττική – Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις οικισμών

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε αγροτοδασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Δύο διαδοχικά μηνύματα εκκένωσης περιοχών στάλθηκαν από το 112, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Βαρνάβα Αττικής. Ειδικότερα, αρχικά, στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Μοναστήρι Παναγιάς, με την οδηγία να απομακρυνθούν προς το Γραμματικό ενώ λίγα λεπτά αργότερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Βόθωνα, Καλέντζι και Πουρίθι να απομακρυνθούν προς Μαραθώνα.



Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αιγειρούσες των Μεγάρων.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα, δύο αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Παράλληλα στάλθηκε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Νέο Μάζι να απομακρυνθούν προς τις Αιγειρούσες λόγω της πυρκαγιάς.



Back to top button