ΚαστοριάΝεστόριοφωτορεπορτάζ

Έργα σε εξέλιξη σε 6 οικισμούς του Δήμου Νεστορίου (σειρά φωτογραφιών)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται μικρά αλλά σημαντικά έργα σε έξι οικισμούς του Δήμου Νεστορίου, με χρηματοδότηση από την Αντιπεριφέρεια Καστοριάς, μέσω προγραμματικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ του δήμου και της Αντιπεριφέρειας το 2022, με προϋπολογισμό 165.000€.
Πρόκειται για παρεμβάσεις σε Χρυσή, Επταχώρι, Κυψέλη, Κρανοχώρι, Διποταμία και Νεστόριο που αφορούν:
1. Χρυσή: Κατασκευή νέου τοιχείου μήκους 16 μέτρων και προσθήκη καθ´ ύψος σε υπάρχον τοιχείο μήκους 36 μέτρων, καθώς και επένδυση με πέτρα των προηγούμενων κατασκευών.
2. Επταχώρι: Στερέωση πέτρινης επένδυσης, σοβάτισμα και βάψιμο της πίσω πλευράς του Τζημοπούλειου μουσείου.
3. Κυψέλη: Αποκατάσταση πέτρινου τοιχείου (ξήλωμα επένδυσης, κτίσιμο, αρμολόγηση) και τοποθέτηση των απαραίτητων ενεμάτων.
4. Κρανοχώρι: Ασφαλτόστρωση της εισόδου του οικισμού.
5. Διποταμία: Αλλαγή πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο σε μήκος 120 μέτρων.
6. Νεστόριο: Κατασκευή νέου τοιχείου αντιστήριξης μήκους 58 μέτρων.
Η πρακτική αυτή της ενίσχυσης των δήμων από την Αντιπεριφέρεια, ιδιαίτερα των μικρών, όπως είναι ο Δήμος Νεστορίου, υπήρξε επιτυχής, αποτελεσματική και επωφελής για τον δήμο μας. Γι’ αυτό εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις 3 χρονιές που εφαρμόστηκε (2020,2021,2022).
Ελπίζουμε ότι ο τρόπος αυτός χρηματοδότησης των μικρών δήμων από την Αντιπεριφέρεια θα βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί, γιατί προς το παρόν έχει σταματήσει (για τις χρονιές 2023 & 2024), γιατί αποτελεί πετυχημένη συνταγή στήριξης της αυτοδιοίκησης μέσω της οποίας λύνονται θέματα, τα οποία διαφορετικά δύσκολα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν.
Χρήστος Γκοσλιόπουλος

 

 

Back to top button