ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η γεωλογική εξέλιξη της Κλεισούρας στην κατάμεστη αίθουσα «Χρήστου Τσιούλη» (φωτο – βίντεο)

Σε ένα ταξίδι στον χώρο και το χρόνο με επίκεντρο την γεωλογική εξέλιξη στην Κλεισούρα και την ευρύτερη περιοχή της, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν όσοι παρακολούθησαν χθες το πρωί την ομιλία του ομότιμου καθηγητή Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Παπανικολάου.
Στην ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινότητα Κλεισούρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλεισούρας «Ο Δάρβαρης» στην κατάμεστη κοινοτική αίθουσα «Χρήστου Τσιούλη» ο καθηγητής κ. Παπανικολάου παρουσίασε την παγκόσμια γεωλογική ιστορία, την γεωλογική πορεία της Κλεισούρας, από τον σχηματισμό του ευρύτερου ορεινού όγκου έως σήμερα, με παράλληλες αναφορές σε παραδείγματα από όλο τον ελλαδικό χώρο.
Τον καθηγητή προλόγισε η πρόεδρος της Κοινότητας Κλεισούρας κα Κωνσταντίνα Χήτα, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καστοριάς κ. Ιωάννης Γκόγκας, ο οποίος συνδέεται με τον κ. Παπανικολάου μακρόχρονη φιλία.
Ακολούθως, πριν την έναρξη της ομιλίας ο δρ. Ιστορίας Ελληνισμού κ. Νικόλαος Σιώκης ανέγνωσε ένα σύντομο βιογραφικό του ομιλητή, αναφερόμενος στο διδακτικό και ερευνητικό του έργο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πασχάλης Χαρούμενος, ο ιστορικός τέχνης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ιωάννης Σίσιου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρικού κ. Δημήτριος Λάζης και πλήθος κόσμου.

Back to top button