Καστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: Το νέο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς» της κυβέρνησης πρέπει να μετονομαστεί σε “Νέρων”! (πίνακας)

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την τελευταία εβδομάδα Απριλίου το πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς».
Τελικά το πρόγραμμα πρέπει να μετονομαστεί σε πρόγραμμα “Νέρων”
●Στην τριετία 2021-2023, επί κυβέρνησης ΝΔ, κάηκαν 3,2 εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την Επικράτεια, φυσική καταστροφή χωρίς προηγούμενο εδώ και δεκαετίες.
●Τον Αύγουστο του 2021 έγινε η μεγαλύτερη μέχρι τότε φυσική καταστροφή, στην Εύβοια, με 520.000 στρέμματα καμένο δάσος.
●Το 2023 η καταστροφή ήταν μεγαλύτερη καθώς κάηκαν στον Έβρο περισσότερα από 900.000 στρέμματα. Το δάσος της Δαδιάς και της Κίρκης, χάθηκαν.
●Τεράστια υπήρξε η καταστροφή στη Ρόδο το 2023 όπου η φωτιά έσβησε στη θάλασσα και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας, ακόμη και στον Δελφικό ελαιώνα το 2022.
● Στις Σέρρες εδώ και 27 μέρες η φωτιά λεηλατεί τα πάντα οδηγώντας σε απόγνωση τους κατοίκους του δήμου Σιντικής στις Σέρρες με το όρος Όρβηλος να έχει παραδοθεί στις φλόγες.
●Ο πύρινος εφιάλτης του 2022 στην Αττική επέστρεψε φέτος με ακόμη χειρότερες συνθήκες. Παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας η κατάσταση υπήρξε τραγική.
● Εξάλλου το 2020 ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε την αντίληψή του για τα δάση όταν μας έλεγε on camera από την Κέρκυρα δικαιολογώντας το φαραωνικό “τσιμέντωμα” του Ερημίτη :
«Η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή το δάσος θα καεί… και τότε;”
Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

 

Back to top button