Καστοριά

Η Ολ. Τελιγιορίδου στον ΣΚΑΪ: “Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης άφησε απροστάτευτα δάση και περιουσίες” (βίντεο)

Συνέντευξή της Ολυμπίας Τελιγιορίδου στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση με τους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Δαυλό και Ισαάκ Κωνσταντινίδη, σήμερα 17/8/2024
● Η ανεπάρκεια του σχεδιασμού της κυβέρνησης άφησε απροστάτευτα δάση και περιουσίες στην Αττική. Ξεκίνησε από τον Βαρνάβα για να διασχίσει 40 km και να σβήσει στα τσιμέντα…Καταστράφηκαν 100.000 στρ, σπίτια, επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και δυστυχώς υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής.
●Η πρόληψη για τις πυρκαγιές υπήρξε ελλιπής. Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για έργα δασοπροστασίας.
●- Η πραγματική απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία και την Κλιματική Κρίση (όπου περιλαμβάνονται η πρόληψη και η καταστολή πυρκαγιών), φτάνει μόλις στο 1%.
Τα κενά στην Πυροσβεστική φθάνουν τους 4.000 πυροσβέστες.
● Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα ενεργούσαν στην πυρκαγιά από το κράτος μόλις τρία Canadair, ένα Chinook, ένα Super Puma.
● Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οφείλει να δώσει τα στοιχεία για τα εναέρια μέσα με το σχετικό καταγραφικό σύστημα και με το αρχείο των σχετικών αδειών πτήσεων.
●Ο Πρόεδρος μας Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη να επισκεφθούν μαζί τα καμμένα. Η επίσκεψή του τελευταίου σε προστατευμένο περιβάλλον δεν σκοπεύει να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Η καταστροφή είναι τεράστια και προφανώς δεν αφορά “λίγους” όπως επικοινωνιακά προσπαθεί να πείσει το επικοινωνιακό αφήγημα της ΝΔ.



 

 

Back to top button