ΓούναΚαστοριάΚοζάνη

Αγανάκτηση των 120 γουνοποιών για τη μηδενική πρόοδο στο Πρόγραμμα Στήριξης “Β2” – Κάλεσμα στους τοπικούς βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους

 Η Ομάδα των 120 γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα στήριξης από την Καστοριά και την Σιάτιστα εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση που συνοδεύεται από αγανάκτηση για την πρόοδο με ρυθμούς χελώνας στην υλοποίηση του προγράμματος “Β2”. Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις και τις διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική εξέλιξη, αφήνοντας τους γουνοποιούς σε κατάσταση απόγνωσης και οικονομικής ασφυξίας.

Το πρόγραμμα αυτό Β2 στοχεύει στη στήριξη των γουνοποιών που επλήγησαν σοβαρά από την απαγόρευση των εξαγωγών γουναρικών λόγω του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου και έχουν μείνει εκτός των δυο προηγούμενων προγραμμάτων

Ωστόσο παρά τις διαβεβαιώσεις οι μισοί γουνοποιοί της Καστοριάς και της Σιάτιστας παραμένουν μόνοι και αβοήθητοι, νιώθοντας επαίτες,οι ίδιοι επιχειρηματίες που έφεραν εκατομμύρια συναλλάγματος. στην πατρίδα μας.

Η Ομάδα των 120 γουνοποιών καλεί τους τοπικούς βουλευτές της Καστοριάς και της Κοζάνης να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλία και να πιέσουν για την υλοποίηση του προγράμματος “Β2”. Είναι απαράδεκτο να συνεχίζεται αυτή η αδράνεια, τη στιγμή που οι γουνοποιοί και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, αντιμετωπίζοντας σοβαρές οικονομικές δυσκολίες χωρίς καμία στήριξη.

Οι τοπικοί βουλευτές έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και των επαγγελματικών ομάδων που εκπροσωπούν . Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του προγράμματος “Β2” είναι αδικαιολόγητη και πρέπει να δοθεί άμεσα λύση.

Τους καλούμε να επιδείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία να ενημερώσουν την κυβέρνηση για την απελπιστική κατάσταση των συναδέλφων μας και να πιέσουν ώστε να προχωρήσει χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις η ενεργοποίηση του προγράμματος “Β2” με όλες τις βελτιώσεις που εχουν συζητηθεί.

Η υπομονή των γουνοποιών έχει εξαντληθεί και η επιβίωση του κλάδου βρίσκεται πλέον σε σοβαρό κίνδυνο. Απαιτούμε άμεσες και αποφασιστικές ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος.

Με εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου στα τοπικά μέσα θα ενημερώνουμε τους συναδέλφους και την τοπική κοινωνία κάθε Δευτέρα για την πρόοδο των αιτημάτων μας μέχρι να υλοποιηθούν.

Προτείνουμε άμεσα σύσκεψη με πρωτοβουλία της βουλευτού Καστοριάς κυρίας Αντωνίου, με όλους τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας,τους προέδρους των επιμελητηρίων και την επιτροπή μας, πριν αναλάβουμε από μόνοι μας νέες πρωτοβουλίες…..!!!!!

Επιτροπή των γουνοποιών που δεν εντάχθηκαν σε κανένα πρόγραμμα

Καστοριά 19/8/24

 

 

Back to top button