ΚαστοριάΠρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Κλεισουριώτισσα πιανίστρια και καθηγήτρια Άννα-Αθηνά Τσίτσα-Κούνιο

Ανήμερα της Παναγίας έφυγε από τη ζωή η σπουδαία Κλεισουριώτισσα πιανίστα και καθηγήτρια Άννα-Αθηνά Τσίτσα-Κούνιο, που εκτός από την καλλιτεχνική της σταδιοδρομία άφησε ένα τεράστιο παιδαγωγικό έργο ως Δασκάλα και Υπεύθυνη του Τμήματος Πιάνου του Νέου Ωδείου Θεσσαλονίκης επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες.
Όσες και όσοι φοίτησαν και αποφοίτησαν από την τάξη της και είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τα σεμιναριακά της μαθήματα Πρακτικού Διδασκαλείου με μεγάλη συγκίνηση θυμούνται ότι υπήρξε επίμονη, μεθοδική, λεπτολόγος, παθιασμένη με την διδασκαλία, και ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αναλάβει με στωικότητα “ειδικές” αποστολές πιανιστών όλων των ηλικιών που έπρεπε να μάθουν εκ νέου τις βασικές αρχές του οργάνου.
Αυτό που την χαρακτήριζε πάντοτε ήταν η απεριόριστη αγάπη για τη μουσική και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τους μαθητές της. Το χαμόγελο, η γενναιοδωρία και η βαθιά ανθρωπιά της είναι λίγες μόνο από τις αρετές της προσωπικότητάς της που θα μας λείψουν.
Προσωπικά θα τη θυμάμαι με σεβασμό και θα τη μνημονεύω πάντα για τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε τόσο αυτή όσο και η μακαριστή αδερφή της Μάνια-Μαρία για την ιδιαίτερη πατρίδα μας Κλεισούρα, τον τόπο καταγωγής των προγόνων τους, και για την αμέριστη στήριξή τους στην έρευνά μου.
Καλό σου ταξίδι, πολυαγαπημένη μας Άννα.
Νικόλαος Σιώκης

Back to top button