Καστοριά

Η Κοινότητα Κλεισούρας για τον θάνατο του Νίκου Τσούκα

Με ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούμε μια σπουδαία προσωπικότητα, τον φίλο Νίκο Τσούκα, που “έφυγε” άδικα και πρόωρα από τη ζωή.
Συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, πρώην Κοινοτάρχης Μακρινίτσας και επιτελικό στέλεχος του φορέα Πολιτισμού “Μαγνήτων Κιβωτός” της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο Νίκος Τσούκας υπήρξε μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με το έργο του σφράγισε τον πολιτισμό της Μαγνησίας και της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Μακρινίτσας, αφήνοντας μια πλούσια παρακαταθήκη.
Με ανύστακτο ενδιαφέρον πρωτοστάτησε στην ένταξη του δρωμένου των Μάηδων της Μακρινίτσας στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας και το γεγονός αυτό αποτέλεσε και την αφορμή της γνωριμίας μας.
Η δοτικότητα και το πάθος του για τον πολιτισμό και την παράδοση και η φιλοξενία που μας προσέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψή μας στην Μακρινίτσα για τη συμμετοχή των Αργκουτσιαριών της Κλεισούρας στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν εκεί, θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη μας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό σου ταξίδι, Νίκο.
Δημοτική Κοινότητα Κλεισούρας

Back to top button