ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριο

Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στη Διποταμία (φωτο)

Στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης τους βρίσκονται δύο αγροτικοί δρόμοι στη Διποταμία, Προϋπολογισμού 500.000 € από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΥΠΑΑΤ
Πρόκειται για τους δρόμους που ξεκινούν από τον οικισμό και καταλήγουν, ο πρώτος στο φυλάκιο του στρατού και ο δεύτερος σ’ ένα σημείο πριν τη φάρμα Σπυρόπουλου.
Και οι δύο δρόμοι θα είναι ασφαλτοστρωμένοι, ενώ για τη διέλευση του ποταμού κατασκευάστηκε το απαραίτητο τεχνικό (γέφυρα).
Για όσους ανησυχούν για την ολοκλήρωση του δεύτερου δρόμου, αφού απομένουν ενεκτέλεστα ακόμη 600 μέτρα έως την διασταύρωση Χιονάτου, επειδή δεν επαρκούσε η φετινή χρηματοδότηση, ενημερώνουμε ότι το συγκεκριμένο τμήμα θα κατασκευαστεί το 2025, μέσω του ίδιου προγράμματος, από τη νέα πρόταση που θα καταθέσει ο δήμος φέτος το φθινόπωρο στο αρμόδιο υπουργείο.
Επίσης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και η χαλικόστρωση των αγροτικών δρόμων της ΔΕ Ακριτών από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» συνολικού προϋπολογισμού 2.6 εκ €, ελπίζοντας ότι, έως το τέλος του φθινοπώρου, όλο το έργο και στις 2 δημοτικές ενότητες (Νεστορίου και Ακριτών) θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως και θα έχει παραδοθεί στους αγρότες για χρήση. Μάλιστα οι προσβάσεις στα χωράφια, που δεν γίνονται από το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κατασκευαστούν του χρόνου, μέσω του προγράμματος που αναφέρθηκε προηγουμένως.
Τα έργα αυτά έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, αφού θα βοηθήσουν «τα μέγιστα» τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής και αποτελούν μέρος της συνολικής προσπάθειας της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα του δήμου.
Χρήστος Γκοσλιόπουλος

 

Back to top button