Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Καστοριά: Το Διεθνές Μεταπτυχιακό για την διαχείριση/μεταφορά υδρογόνου, φυσικού αέριο και πετρελαίου, MOGMAT, συνεχίζει για 9η χρονιά να δέχεται υποψήφιους

To κοινό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Διαχείριση και μεταφορά πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου» (M.Sc. MOGMAT) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (UOWM) και του Κρατικού Οικονομικού Πανεπιστήμιου του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics, UNEC) απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές και επαγγελματίες που είναι αποφασισμένοι να κάνουν καριέρα στη βιομηχανία πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου.

Το πρόγραμμά έχει σχεδιαστεί για να προετοιμάσει τους αποφοίτους για σταδιοδρομία στον ταχέως εξελισσόμενο ενεργειακό τομέα, με έμφαση στη διαχείριση και μεταφορά πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου. Το πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών ενσωματώνει τις τελευταίες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, διασφαλίζοντας ότι οι απόφοιτοί του είναι καλά εξοπλισμένοι με τεχνικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες  για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις αυτού του συναρπαστικού τομέα.

Απόδειξη αποτελεί η στήριξη του έχει λάβει από κορυφαίες εταιρείες και ιδρύματα  όπως ο TAP A.G και η Kapital Bank καθώς και η άριστη επαγγελματική εξέλιξη της πλειοψηφίας των  αποφοίτων του.

Οι λόγοι που έχουν κάνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του  Ελληνικού και του Αζέρικου Πανεπιστήμιου να ξεχωρίζει στις προτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου για  9 συνεχόμενα χρόνια αλλά και  στους Έλληνες φοιτητές /ες  και ερευνητές είναι πολλοί. Παραθέτουμε τους σημαντικότερους ::

  1. Είναι Διεθνές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με την συνδιοργάνωση δύο Πανεπιστημίων, της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν και απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) Μ.Sc. MOGMAT) με την συνυπογραφή των πρυτάνεων, των δύο ΑΕΙ.
  2. Πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου (100%), με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  3. Είναι η 9η επιτυχημένη χρονιά λειτουργίας του, με ήδη 200 απόφοιτους.
  4. Παρέχει τις γνώσεις, δεξιότητες & ικανότητες την τεχνολογία πετρελαίου φυσικού αερίου και υδρογόνου, για την εργασία σε επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου, σε εταιρείες μεταφοράς/logistics πετρελαίου, φυσικού αερίου και υδρογόνου με αγωγούς και δεξαμενόπλοια LNG υγροποιημένου φυσικού αερίου) και LH2 (υγροποιημένου υδρογόνου), καθώς  συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG)  και υγραερίου (LPG).
  5. Δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης σε διδακτορικές σπουδές στη διοικητική και οικονομική επιστήμη ή σε συνδυαστικές επιστήμες τους.
  6. Αναγνωρίζεται και στα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα του ΑΣΕΠ.
  7. Παρέχονται επαγγελματικά δικαιώματα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον υπόλοιπο κόσμο, μέσω κατοχυρωμένων δικαιωμάτων στον ΕΟΠΠΕΠ.
  8. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν ως υψηλά αμειβόμενα διευθυντικά και τεχνικά στελέχη σε ελληνικές και ξένες πολυεθνικές επιχειρήσεις παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε εταιρείες μεταφοράς πετρελαίου φυσικού αερίου και υδρογόνου, σε εταιρείες εξαγωγών / εισαγωγών και σε εταιρείες εμπορίας πετρελαίου, πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου και υδρογόνου στην ελληνική και διεθνή αγορά.
  9. Οι απόφοιτοι μπορούν να ιδρύουν, να διαχειρίζονται και να λειτουργούν εταιρείες εμπορίας, μεταφοράς και διανομής με εγκατάσταση διατάξεων παροχής (σημεία ανεφοδιασμού) πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) σε τροχοφόρα οχήματα, όπως, 1. πρατήρια αμιγώς πεπιεσμένου φυσικού, αερίου (CNG) ή 2. μικτά πρατήρια α. υγρών καυσίμων, υγραερίου (LPG) και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) ή β. υγραερίου (LPG) και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) ή γ. υγρών καυσίμων και πεπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG).
  10. Διδάσκουν καταξιωμένοι Έλληνες και Αζέροι καθηγητές (UNEC) των δύο συνεργαζόμενων ιδρυμάτων, προσκεκλημένοι διδάσκοντες μέλη Δ.Ε.Π. Πανεπιστημίων της ημεδαπής ( ΑΠΘ, Πάντειο, Πατρών) και της αλλοδαπής.  Επίσης  διδάσκουν καταξιωμένοι επιστήμονες μεγάλων πετρελαϊκών πολυεθνικών , όπως η BP, ελληνικών εταιρειών  όπως η ΕΛΠΕ,  και η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) αλλά και στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ινστιτούτου Έρευνας Πετρελαίου (ΙΠΕ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).
  11. Παρέχεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο Π.Μ.Σ. MOGMAT γίνονται δεκτοί/ες, μετά από επιλογή, πτυχιούχοι όλων των Σχολών Διοίκησης και Οικονομίας, των Σχολών/Τμημάτων Οικονομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, των Σχολών Τεχνολογικών Εφαρμογών, των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών/Τμημάτων Θετικών Επιστημών κ.ά. συναφών Τμημάτων ή Σχολών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η εγγραφή των φοιτητών/τριών γίνεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Επομένως, οι τίτλοι σπουδών είναι ελληνικοί και δεν απαιτείται η αναγνώριση από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Η  πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος /ανακοίνωση προκήρυξης για εισαγωγή  υποψηφίων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025  είναι αναρτημένη  στην ιστοσελίδα : https://mogmat.uowm.gr

Back to top button