Καστοριάφωτορεπορτάζ

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη Μιχάλη Κατρίνη στην Καστοριά

Το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο είναι ορατό στην περιοχή και αποτελεί τον μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο

Στην Καστοριά και τα Γρεβενά συζητήσαμε με τους πολίτες για το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο είναι ορατό στην περιοχή και αποτελεί τον μεγαλύτερο εθνικό κίνδυνο, χωρίς να υπάρχει σοβαρή στρατηγική από την κυβέρνηση. Το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής-η οποία συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά- δεν αξιοποιείται και δεν υλοποιείται.
Επισκέφθηκα το νοσοκομείο Καστοριάς και Γρεβενών και μίλησα με τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις για τα μισθολογικά, βαθμολογικά και φορολογικά κίνητρα που πρέπει να δοθούν για την προσέλκυση ιατρών, αλλά και την ένταξη των εργαζόμενων στις δομές του ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά, όπως έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ 13 φορές στη Βουλή και έχει εισηγηθεί η αρμόδια επιτροπή Μπεχράκη.
Επισκέφθηκα το συσκευαστήριο «Αγρός Πίνδου» στο Μικρό Σειρήνι Γρεβενών, μια μεταποιητική μονάδα με πρότυπα προϊόντα, δείγμα των δυνατοτήτων σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με ποιοτικά και υψηλής αξίας προϊόντα που επιστρέφουν την προστιθέμενη αξία στους αγρότες.
Μιλήσαμε για την ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης παράταξης που θα δώσει διέξοδο, ελπίδα και προοπτική στην κοινωνική πλειοψηφία που αναζητά μια άλλη κυβέρνηση που θα κάνει μια διαφορετική πολιτική.
Για τους πολλούς, για όλους όσοι νιώθουν να διευρύνονται οι ανισότητες και να χάνουν ευκαιρίες και δικαιώματα.
Για να αγαπήσουν και πάλι την Ελλάδα οι Έλληνες
Μιχάλης Κατρίνης

 

Back to top button