Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Χρυσόστομος Δούκης στο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΕΣ στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Ωδείο του Άργους Ορεστικού, το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΕΣ (Πανελλαδικής Οργάνωσης Ενώσεων Στρατιωτικών), το οποίο οργανώθηκε με άψογο τρόπο από την ΕΣΠΕΚΑΣ (Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς) και τον πρόεδρό της κο Χρήστο Μαρινέλη.

Οι διεργασίες του Συνεδρίου άρχισαν με τους χαιρετισμούς των επισήμων προσκεκλημένων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κος Μιχάλης Κατρίνης, τοπικοί εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Δημήτρης Σαββόπουλος, εκπρόσωποι των Δημάρχων Καστοριάς και Άργους Ορεστικού, ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Καστοριάς κος Χρυσόστομος Δούκης, εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς και πολλοί άλλοι.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό και σύντομη ομιλία του Προέδρου της ΠΟΕΣ, Ανθυποπλοίαρχου κου Μεθενίτη Δημήτρη και ακολούθησαν χαιρετισμοί από όλους τους επίσημους προσκεκλημένους.

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα που με τις πράξεις τους βοήθησαν το έργο της ομοσπονδίας και στην συνέχεια άρχισαν οι διεργασίες του συνεδρίου για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την οριοθέτηση των στόχων και των ενργειών που πρέπει να ακολουθήσουν.

Το συνέδριο έκλεισε μέσα σε ευχάριστο κλίμα και με την πεποίθηση ότι, η πορεία της ομοσπονδίας  θα συνεχίσει να είναι ανοδική και πετυχημένη.

Ο χαιρετισμός του Χρυσόστομου Δούκη:

Κύριε Πρόεδρε

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Κυρίες και κύριοι

Eκ  μέρους της ΕΑΑΣ,   σας   ευχαριστώ για την πρόσκληση να παραβρεθώ στο συνέδριό σας σε ένα χώρο που τον νιώθω οικείο.

Είναι οικείος γιατί εγώ, όπως και όλοι οι ε.α. στρατιωτικοί ανήκουμε στην ίδια οικογένεια με εσάς τους ε.ε. στρατιωτικούς.

Προσωπικά δηλώνω απόστρατος αλλά, όχι απόμαχος.

Χαίρομαι λοιπόν πολύ που βρίσκομαι ανάμεσα σε αγαπημένους συναδέλφους.

Κάποιους σας ξέρω καλά, κάποιους σας ξέρω λιγότερο καλά αλλά, αισθάνομαι πως σας ξέρω όλους γιατί είμαι κι εγώ ένας από εσάς.

Συναντιόμαστε σε μια πραγματικά δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία και για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ειδικότερα.

Η δραματική αύξηση του κόστους ζωής, ο πληθωρισμός και η πανάκριβη ενέργεια ταλαιπωρούν πλέον τους πάντες, οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή και οι συνέπειές τους, είναι στοιχεία που σίγουρα δεν σας αφήνουν αδιάφορους.

Γνωρίζω πολύ καλά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εδώ που είστε ήμουν κι εγώ πριν από λίγα χρόνια.

Γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία από εσάς, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης, προέρχεστε από οικογένειες  βιοπαλαιστών.

Και είναι πραγματική πρόκληση, να σας λένε οι κυβερνώντες ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος χωρίς ίχνος ντροπής: «Αφού ξέρατε τι θα βρείτε στις Ένοπλες Δυνάμεις πριν καταταγείτε, γιατί διαμαρτύρεστε τώρα ; ».

Γνωρίζετε ότι, σας συμπεριφέρονται με τρόπο κατώτερο αυτού που δικαιούστε, δεν ζητάτε χάρες, διεκδικείτε αυτά που σας οφείλει η πολιτεία.

Είναι επίσης γνωστό ότι χωρίς διεκδίκηση και αγώνα τίποτα δεν κερδίζεται. Τίποτα δεν χαρίζεται.

Εγώ προσωπικά, είμαι χαρούμενος για τον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι μια σημαντική κατάκτηση που δεν σας τη χάρισε κανείς, έγινε με σκληρούς αγώνες, ακόμα και με διώξεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών στρατιωτικών.

Η πορεία μέχρι σήμερα της ΠΟΕΣ δείχνει ότι με σκληρή προσπάθεια και υπευθυνότητα μπορεί να προωθηθεί αποτελεσματικά η συλλογική εκπροσώπηση και η διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα του χώρου σας.

Ήδη, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονται, αλλά και τα εμπόδια που καλείστε να ξεπεράσετε, υπάρχει συσσωρευμένη σημαντική εμπειρία από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τον συνδικαλισμό σ’ αυτό το χώρο, ούτε η πειθαρχία καταλύθηκε ούτε φυσικά η στρατιωτική ιεραρχία παραμερίστηκε.

Τα προβλήματά σας τα γνωρίζουν όλοι και σ’ αυτό έχει συμβάλει καταλυτικά η ανάδειξή τους απ’ την Ομοσπονδία σας.

Χάρη στις παρεμβάσεις σας η κυβέρνηση αναγκάζεται να δίνει λύσεις σε αρκετά απ’ αυτά τα προβλήματα αλλά, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!!

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και χρειάζεται να παλέψετε για να δώσετε λύσεις…

Αγαπητοί μου συνάδελφοι συνεχίστε! Το προσωπικό των ΕΔ σας χρειάζεται…..

Εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες του Συνεδρίου σας, να έχετε υγεία και κυρίως δύναμη ψυχής και υπομονή.

Σας ευχαριστώ πολύ…

 

Back to top button