Καστοριά

Απολυμένοι ΛΑΡΚΟ: 1.000 ευρώ για κάθε μήνα χαμένου εισοδήματος

Ανακοίνωση των πρώην εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες σας. Εσείς μιλήσατε για «εξασφάλιση όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των εργαζομένων στις εργολαβίες».

Πέρασαν 55 ημέρες που:

  1. Η Κυβέρνηση έκλεισε την ΛΑΡΚΟ, δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας απέναντι σε ένα πιθανό βιομηχανικό «ατύχημα».
  1. Οι οικογένειες των απολυμένων και οι τοπικές κοινωνίες βουλιάζουνε στην απόγνωση του χαμένου εισοδήματος.
  1. Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, οι σχολές και οι δραστηριότητες των παιδιών ξεκινούν. Τα δάνεια κοκκινίζουν, οι λογαριασμοί μένουν απλήρωτοι.
  1. Τα προγράμματα απασχόλησης για τους 55-, έχουν κολλήσει, ακόμη και αυτοί που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα, θα τους καταβληθεί μισθός τον Νοέμβριο.
  1. Ο υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης απέσυρε το ενδιαφέρον και με τις «πλάτες» της κυβέρνησης δεν έχει καταβάλει την εγγυητική των 11 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η απόφαση του ΣτΕ έκλεισε σχεδόν ένα έτος αναμονής.
  1. Η Κυβέρνηση έκανε τις διακοπές της έχοντας πάρει την δέσμευση για επίλυση των προβλημάτων μέχρι το τέλος Αυγούστου. Άλλα «μην τον είδατε τον Παναή».
  1. Στην συνέχεια είπε «τα ωραία της» στην ΔΕΘ, μίλησε για «ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, για ανάπτυξη της βιομηχανίας και μεταποίηση, για εξωστρέφεια» κτλπ, όμως την ΛΑΡΚΟ, την μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδερονικελίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία το προϊόν παραγωγής ήταν 100% εξαγωγίσιμο και προσφέρεται για μεταποίηση τεράστιας προστιθέμενης αξίας, την έκλεισε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Back to top button