Καστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: Ήμουν παρούσα στην Πολιτική Γραμματεία και συμμετείχα στη συζήτηση, απλά απείχα από την ψηφοφορία”

«Δεν είχε νόημα η χθεσινή ανακοίνωση – Να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες»

Συνέντευξή στο ΣΚΑΪ στην εκπομπή “Αταίριαστοι” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα σήμερα Παρασκευή 13-9-2024



-Ήμουν παρούσα στην Πολιτική Γραμματεία και συμμετείχα στη συζήτηση, απλά απείχα από την ψηφοφορία.
-Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες: Αυτό που ζήτησα από την Πολιτική Γραμματεία, επειδή θεωρώ πως το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο, σ΄αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί οφείλει να συνθέτει, να καταλαγιάζει και να μην τροφοδοτεί ένα πολεμικό κλίμα που δυστυχώς υπάρχει, να μην βγει καμία ανακοίνωση της ΠΓ καθώς δύο μέρες πριν είχαμε μια ομόφωνη απόφαση όσον αφορά το πολιτικό σκέλος για ότι έχει συμβεί. Γι αυτό απείχα από την ψηφοφορία.
– Η απόφαση της προηγούμενης ΠΓ είναι ξεκάθαρη πως τηρήθηκαν οι διαδικασίες όπως προβλέπονται από το καταστατικό και υπήρξε αποδοχή όλων στη διαδικασία. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκλέχθηκε από μια μεγάλη βάση των μελών του κόμματος. Τον στήριξα ως εκλεγμένο Πρόεδρο του κόμματος από την αρχή.
-Με βάση το καταστατικό υπήρχε η δυνατότητα μομφής στο πρόσωπό του, την οποία κατέθεσαν 101 μέλη της ΚΕ.
-Δεν πρέπει να μπούμε στην αντιπαράθεση αν είναι έκπτωτος ή δεν είναι έκπτωτος. Είναι γεγονός πως υπάρχει μια αναντιστοιχία της απόφασης της ΚΕ σε σχέση με την εκλογή Προέδρου πριν ένα χρόνο. Θεωρώ ότι το πρόβλημα που προκύπτει είναι αμιγώς πολιτικό και αυτό που χρειάζεται είναι μια άμεση και καθαρή πολιτική λύση, την οποία θα δώσουν τα μέλη του κόμματος.
-Εκτιμώ πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος. Δεν είμαι από αυτούς που περιφέρουν τον εαυτό τους στα κανάλια δημιουργώντας προβλήματα στο κόμμα.
-Έχουμε χάσει τον πολιτικό μας προσανατολισμό. Αντί να αντιπολιτευόμαστε τη ΝΔ, τσακωνόμαστε μεταξύ μας.
-Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ίσως, αυτή είναι η γνώμη μου, θα έπρεπε ο ίδιος μετά την μεγάλη αμφισβήτηση από 101 μέλη της ΚΕ , να προχωρήσει στη διαδικασία εκλογής.
-Καλώς ή κακώς είχαμε αυτό το αποτέλεσμα. Να σημειώσω πως κάποιοι που ζητούσαν την αποχώρηση του Προέδρου και ζητούσαν άμεσα εκλογές, υπάρχουν πολλές τοποθετήσεις τους στα ΜΜΕ , σήμερα κωλυσιεργούν.
-Θεωρώ πως δεν υπάρχει ούτε μια μέρα για χάσιμο.
-Ως μέλος του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου, που οφείλει να είναι θεματοφύλακας της ενότητας θα πρέπει να σταματήσουν όλα αυτά. Αντιλαμβάνεστε και αντιλαμβάνομαι πως αυτό είναι πολύ δύσκολο.
-Δεν μου αρέσουν οι ακρότητες. Χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Αν υπάρχουν ή όχι υπονομευτές του κόμματος νομίζω πως όσοι παρακολουθούν το δημόσιο λόγο όλων έχουν την κρίση να το καταλάβουν.
-Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε εκλογή Προέδρου και εκλογή ΚΕ.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Back to top button