Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παράσταση ειρηνικής διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού

Καλούμε κάθε φορέα, σύλλογο καθώς και κάθε συνάνθρωπό μας να συμπορευτεί μαζί μας για το αυτονόητο. Αυτό που αξίζουμε

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στα Μ.Μ.Ε. σχετικά με την υποστελέχωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., που αναδεικνύουν τις καθημερινές μας εμπειρίες, ο Σύλλογος “ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΥΓΕΙΑ –  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία οφείλει να υπερασπιστεί τον σκοπό του, δηλαδή τη βελτίωση των παραμέτρων που καθορίζουν την έννοια της υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη μεθοδική κι εσκεμμένη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως αυτή εκφράζεται μέσω της υποστελέχωσης και υπολειτουργίας των δομών του, συνεπώς και της αναποτελεσματικότητας της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα υποβάθμισης των υπηρεσιών στην περιοχή αποτελεί η στελέχωση του ασθενοφόρου τού Κέντρου Υγείας Άργους Ορεστικού με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών από το Ε.Κ.Α.Β.. Μια συνθήκη άκρως επικίνδυνη για τις ζωές μας καθώς το εν λόγω προσωπικό δεν είναι το κατάλληλα εκπαιδευμένο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα (μια ειδική εκπαίδευση διάρκειας 2,5 ετών). Πώς λοιπόν θα διαχειριστούν τους τραυματίες σε ένα τροχαίο αφού δε γνωρίζουν τους εξειδικευμένους χειρισμούς (διάνοιξης του αεραγωγού, ακινητοποίησης σπονδυλικής στήλης,  μεταφοράς τραυματία κα); Μήπως η άγνοιά τους αυτή, αντί να βοηθήσει, βλάψει (πχ μόνιμη παράλυση όλων των άκρων – τετραπληγία); Πώς θα αντιμετωπίσουν μια καρδιακή ανακοπή ενός παιδιού; Μια πνιγμονή από ξένο σώμα;

Είναι ξεκάθαρο ότι οι διευθύνσεις – διοικήσεις δεν μας σέβονται καθώς οι ζωές μας τίθενται σε άμεσο κίνδυνο, κάτι το οποίο δεν ανεχόμαστε και δεν διαπραγματευόμαστε. 

Γι’ αυτό απαιτούμε από όλες κι όλους που διευθύνουν και διοικούν στον κλάδο της υγείας:

– την άμεση άρση της στελέχωσης του ασθενοφόρου με Νοσηλεύτριες και Στρατιωτικούς και την κατάργηση τού σχετικού νόμου

– την άμεση στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του Ε.Κ.Α.Β. για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών περίθαλψης.

Εν όψει της λήξης της ισχύος του νόμου στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, καλούμε κάθε φορέα, σύλλογο καθώς και κάθε συνάνθρωπό μας να συμπορευτεί μαζί μας για το αυτονόητο. Αυτό που αξίζουμε. Την ασφαλή και δωρεάν παροχή υψηλής ποιότητας κι αποτελεσματικότητας υπηρεσιών υγείας από μόνιμο και κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.

Μαζική παράσταση ειρηνικής διαμαρτυρίας

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 στο Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού στις 13:00

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Σύλλογος
“Εκπαίδευση – Υγεία – Αλληλεγγύη”

Back to top button