ΑθλητικάΚαστοριά

Ο Γιώργος Ντελής βοηθός προπονητή στον ΓΠΟ Καστοριάς (συνέντευξη)

Η ιστοσελίδα μας έχει την χαρά να φιλοξενεί έναν προπονητή, ο οποίος αν και κατάγεται από την Θεσσαλία, έχει καταφέρει και έχει γράψει την δική του ιστορία στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, καθώς το 2009 η μετακόμιση του στο νησί, λόγω δουλειάς (αστυνομικός) ήταν και το εφαλτήριο του και για την προπονητική, την οποία υπηρετεί 15 χρόνια με αγάπη, σεβασμό και με μότο του το «ευ αγωνίζεσθαι».

Ο λόγος για τον 48χρονο (γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1976) Λαρισαίο τεχνικό, Γιώργο Ντελή, ο οποίος κατέχει διπλώματα UEFA D, UEFA C και UEFA B και βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης για το UEFA A, ενώ επίσης διαθέτει και πτυχίο αναλυτή αγώνων, καθώς μετά την λήξη της συνεργασίας του με τον Κρόνο Αργυράδων «άνοιξε τα φτερά του» εκτός νησιού και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Κόουτς έχετε γίνει… κάτοικος Καστοριάς, πώς προέκυψε αυτό;

Για την  φετινή σεζόν δέχθηκα πρόταση από τον πρώην προπονητή του γυναικείου τμήματος του Παναθηναϊκού κυρίου,  Ρούβαλη Δημήτρη, να συμμετάσχω στο τεχνικό του team, ως άμεσος συνεργάτης του στο γυναικείο τμήμα της Καστοριάς που βρίσκεται στην Ά Εθνική Κατηγορία, την οποία δέχθηκα με μεγάλη χαρά .

Να υποθέσω ότι αποτελεί για εσάς μια καινούργια πρόκληση στην προπονητική σας καριέρα, καθώς προφανώς έχετε να κάνετε με μια νοοτροπία διαφορετική, την γυναικεία. Μέχρι στιγμής τι διαφορές έχετε εντοπίσει; Π.χ σε θέματα υπακοής, σε θέματα συνέπειας, σε θέματα κατάρτισης και επαγγελματισμού;

Το Γυναικείο Ποδόσφαιρο γενικά είναι ανερχόμενο άθλημα και σύντομα μάλιστα  θα γίνει επαγγελματικό .Οι γυναίκες, ως παίκτριες δεν έχουν καμία σχέση με τους άντρες .Η σωματοδομή τους και η ψυχοσύνθεση τους είναι διαφορετική και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς . Θεωρώ πως η συνέπεια και ο επαγγελματισμός δεν έχει φύλο, όταν αγαπάς και σέβεσαι αυτό που κάνεις και κυρίως όταν αναπτυχθεί μια σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού με τους προπονητές.

Το εν λόγω Πρωτάθλημα ξεκινά το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Σε ποιο στάδιο προετοιμασίας βρίσκεστε;

Ήδη βρισκόμαστε στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και η  ομάδα ακολουθεί, ευτυχώς,  χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα και πηγαίνουμε πολύ καλά. Να σας πω δε, πως η Διοίκηση έχει φροντίσει να ενισχύσει το ρόστερ  με παίκτριες από Αμερική , Λετονία και Βραζιλία, καθώς το μπατζετ εφέτος έχει διπλασιαστεί. Διακαής πόθος μας ήταν η απόκτηση για το καμάρι της Κέρκυρας και της Εθνικής Κορασίδων, της Βαλέριας Κουτσούρη, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό αν και το προσπαθήσαμε, καθώς  τελικά πήγε στην Κρήτη για λογαριασμό του  ΟΦΗ.

Η επόμενη ερώτηση κύριε Ντελή είναι η κλασσική! Ποιος ή ποιοι είναι οι στόχοι σας  για την επερχόμενη ποδοσφαιρική περίοδο;

Ο στόχος μας κατ’ αρχάς  είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και καλής ομάδας που να  να παίζει  ποδόσφαιρο στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι». Να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε από νωρίς την υπόθεση «παραμονής» στην Κατηγορία και κατόπιν  φυσικά να μπορέσει η ομάδα μας να φτάσει  όσο πιο ψηλά γίνεται ακόμα και στην τελική πεντάδα , καθώς επίσης και στην διεκδίκηση του Κυπέλλου .

Όλη η συνέντευξη στο corfucorner.gr

 

 

 

 

 

Back to top button