Καστοριά

Χορός, μουσική, θέατρο, πλεκτική για 20ή χρονιά στη «Μύησις»

Από το ξεκίνημά της, πριν από 20 χρόνια, η «Μύησις» συμμετέχει στην πολιτιστική ζωή του τόπου μέσα από τους παραδοσιακούς χορούς, τα τραγούδια, τους χορούς λάτιν, το θέατρο, την πλεκτική και τη στήριξη όλων των σημαντικών θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δρώμενων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας.
Η «Μύησις» ερευνά την ιστορία μας και την παράδοσή μας στοχεύοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και στην ενίσχυση της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Πολύ συχνά οργανώνει αποστολές προβολής του καστοριανού πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Η πολύχρονη εμπειρία μας σε πολιτιστικές ανταλλαγές μας έχει διδάξει αρκετά εργαλεία αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού ώστε να μην πάψουμε να δημιουργούμε. Γιατί οι πιο όμορφες παρέες είναι οι παρέες που δημιουργούν. Και όταν οι παρέες δημιουργούν, μεγαλώνουν και ανανεώνονται
Για 20ή χρονιά τα τμήματα ξεκινούν ξανά. Για όλες τις ηλικίες και για όλα τα επίπεδα διδάσκονται: Παραδοσιακοί χοροί, Latin, Ζεϊμπέκικο, Πλεκτική (και για άντρες), Θέατρο. Για πρώτη φορά λειτουργεί και εργαστήριο για την ελληνική λαϊκή παραδοσιακή μουσική και την ευρύτερη βαλκανική, με απώτερο στόχο την δημιουργία ορχήστρας.
Όμορφο και δημιουργικό χειμώνα να έχουμε.

Back to top button