Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Εκπαιδευτικοί από την Πολωνία επισκέφθηκαν την Καστοριά (φωτογραφίες)

H Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς από το σχολείο Zespół Szkół Ogólnokształcących w Sejnach της πόλης Sejny της Πολωνίας από τις 16 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024 στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου 2023-1-PL01-KA121-VET-000120103 του σχολείου της Πολωνίας.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και να επισκεφτούν σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το 2ο Epal Kozanis, το 1ο ΓΕΛ Κοζάνης, τον Πόλος Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Κοζάνης, το ΕΠΑΛ Καστοριάς και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κινητικότητάς τους επισκέφτηκαν –μεταξύ άλλων- το Ιστορικό-Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης, την Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς.
Ευχαριστούμε τη διεύθυνση και το προσωπικό των σχολείων για την υποδοχή τους και τη διάθεσή τους να “ανοίξουν” το σχολείο τους και να μετέχουν σε μια εποικοδομητική εμπειρία γνωριμίας και ανταλλαγής ιδεών και καλών πρακτικών με τους εκπαιδευτικούς άλλης ευρωπαϊκής χώρας. 

 

 

 

 

Back to top button