ΚαστοριάΦλώρινα

Πισοδέρι: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκαταστάσεως του δρόμου Φλωρίνης – Καστοριάς (βίντεο)

Ευχάριστα νέα για το Πισοδέριο αφού ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της οδού που συνδέει την Φλώρινα με την Πρέσπα

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Θωμαή Αδάμου για δεύτερη φορά βρέθηκε στο σημείο, αυτήν την φορά για να αναγγείλει την επαναλειτουργία του.

Ο Αθανάσιος Τάσκας αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, εξηγεί ότι η κατάσταση έγινε εξαιρετικά δύσκολη για κατοίκους και επισκέπτες μετά την κατολίσθηση που προκλήθηκε τον Νοέμβριο του 2023. «Πρόκειται για ένα δύσκολο σημείο και η επισκευή του δεν έπαιρνε αναβολή».

Ακριβώς λόγω του επείγοντος, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έτρεξε γρήγορα τις γραφειοκρατικές εργασίες, η σύμβαση υπεγράφη τον Απρίλιο και ο εργολάβος ανέλαβε το έργο στις αρχές Ιουλίου. Σε χρόνους ρεκόρ ο δρόμος αποκαθίσταται και το συγκεκριμένο τμήμα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Όσοι αγαπούν την περιοχή μπορούν πλέον να την επισκέπτονται, καθώς ήταν ο μοναδικός δρόμος προς τις Πρέσπες, που είχαν ουσιαστικά αποκοπεί, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην οικονομική ζωή.

Έπρεπε να αποκατασταθεί και να γίνουν έργα που δεν θα επιτρέψουν νέες κατολισθήσεις που θα θέτουν σε κίνδυνο τους διερχόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Τάσκα είχε προηγηθεί άλλη μια κατολίσθηση, στο 11ο με 12 χλμ. της οδού, η οποία επίσης ολοκληρώνεται και αυτό το σημείο θα δοθεί στην κυκλοφορία έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Ο δρόμος εκτός από μοναδική σύνδεση μεταξύ των περιοχών αποτελεί την οδό για την ευημερία του πληθυσμού ειδικά τον χειμώνα, ως τουριστικός προορισμός για όλους τους βορειοελλαδίτες.

ertnews.gr

Back to top button