ΚαστοριάΝεστόριο

Δηλώσεις Νίκου Βανόπουλου για το φράγμα Νεστορίου

Δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για το Φράγμα Νεστορίου και μετά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών για θέματα υποδομών κ. Νίκου Ταχιάου, φάνηκε η χρησιμότητα της σύγκλισης των εμπλεκόμενων φορέων, που με επιμονή ο συνδυασμός μας “ΝΕΑ ΑΡΧΗ” επιτακτικά το ζήτησε από τις 9 Αυγούστου μετά την συνάντηση μου με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημήτρη Σαββόπουλο.
Χαιρόμαστε που έστω και τώρα εισακούστηκε η πρόταση μας για σύγκλιση των φορέων στην έδρα του Δήμου Νεστορίου, αν και θα μπορούσε να γίνει πολύ νωρίτερα…
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ταχιάου, ολοκληρώνονται τα διαδικαστικά της εκκαθάρισης και παραλαβής, είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση για τη συνέχιση των εργασιών του Φράγματος και η συνέχιση των εργασιών, καθώς και η συμβατοποίηση με τον 3ο μειοδότη που ακολουθεί την αρχική δημοπράτηση του έργου ώστε να αποφευχθούν μεγάλες καθυστερήσεις στην περίπτωση της επαναδημοπράτησης του.
Ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση του Υφυπουργού για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όπως ζητήθηκε και για αυτό εγώ προσωπικά και ο συνδυασμός «Νέα Αρχή» δεν εφησυχαζόμαστε μέχρι την ολοκλήρωση του έργου
Ωστόσο θα περιμένουμε ανάλογη σύγκλιση των εμπλεκόμενων φορέων και για το φράγμα Διποταμίας στην έδρα του πρώην Δήμου Ακριτών στην Διποταμία.
Ο συνδυασμός μας “ΝΕΑ ΑΡΧΗ” δεν αναδεικνύει μόνο αλλά συμβάλλει και στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.
Νίκος Βανόπουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παραταξης “ΝΕΑ ΑΡΧΗ”

Back to top button