Καστοριά

Μια φωτογραφία από την Καστοριά κερδίζει το κοινό της Ευρώπης (βίντεο -ρεπορτάζ)

Όταν το χόμπι εξελίσσεται σε τέχνη η ανταμοιβή του δημιουργού είναι αποτέλεσμα της έμπνευσης και της ευαισθησίας του.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάριος Κωνσταντινίδης, για δεύτερη φορά σε μικρό διάστημα συνάντησε μια ερασιτέχνη φωτογράφο που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό η φωτογραφία της Αγγελικής Χαραλαμπίδου κέρδισε τις ψήφους του κοινού, στην κατηγορία «Κλιματική δράση στην πόλη», γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα υπερήφανη, όπως λέει.

Φωτογράφος, μέλος της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς, δεν αφήνει τον χρόνο να πάει χαμένος, τον αξιοποιεί μαθαίνοντας τα μυστικά της φωτογραφίας και ρίχνοντας με τον φακό της κλεφτές ματιές στην καθημερινότητα που τρέχει.

Όλα ξεκίνησαν από κάποια μαθήματα φωτογραφίας. Υπεύθυνος ο Δημήτρης Τσουρτσούλας, εισηγητής σεμιναρίου νέων φωτογράφων, δίνει τα φώτα του σε αρχάριους. Έχοντας ξεκινήσει ως ερασιτέχνης, έμαθε την τέχνη στις ΗΠΑ και μεταφέρει τις γνώσεις του σε εκείνους που επιθυμούν να συλλάβουν την στιγμή στον χρόνο.

Το σεμινάριο φωτογραφίας απευθύνεται σε εφήβους και μεγαλύτερους με ή χωρίς γνώσεις του θέματος.

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται τις βασικές αρχές της Φωτογραφίας, κατανοούν τις λειτουργίες και δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής αναλογικής και ψηφιακής. Μαθαίνουν να φωτογραφίζουν δημιουργικά ποικιλία θεμάτων και εισάγονται στον κόσμο της Φωτογραφίας σαν Τέχνη. Αρκεί  μια απλή μηχανή ή το κινητό.

Με το τέλος του σεμιναρίου μπορούν να ενταχθούν στην φωτογραφική λέσχη και να συνεχίσουν μέσω αυτής και να συμμετάσχουν σε εκθέσεις ή να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι, εξηγεί ο κ. Τσουρτσούλας. Γιατί όχι μια επαγγελματική καριέρα;

Φέτος η Φωτογραφική Λέσχη θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά το τετράμηνο σεμινάριο, με εντατικά μαθήματα, χρησιμοποιώντας το Photoshop αφού έχει καταργηθεί πλέον ο σκοτεινός θάλαμος.

Εάν αγαπήσει κάποιος το χόμπι της φωτογραφίας θα τον συνοδεύει σε όλη του την ζωή. Το ταξίδι στην φωτογραφία είναι πολύ όμορφο και απρόσμενο.

ertnews.gr

Back to top button