Καστοριά

Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς: Στον Γράμμο κάτι μυρίζει μπαρούτι!


Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την διάνοιξη του δρόμου που έχει ξεκινήσει στα αλπικά τοπία της οροσειράς! Από την μεριά της Καστοριας ο δρόμος ανοίγεται από τον στρατό ενώ από την μεριά της Ηπείρου το έργο έχει ανατεθεί σε ιδιώτη, πράμα που βάζει σκέψεις!
Κάποιοι λένε πως το έργο ζητήθηκε από τον στρατό για να ελέγχει την περιοχή όπως και για αστυνόμευση από λαθραίες δραστηριότητες. Άλλοι λένε πως ο δρόμος προϋπήρχε και πως τώρα γίνετε συντήρηση. Άλλοι λένε για ένα μονοπάτι παλιό που το ξανά φτιάχνουν και άλλοι λένε πως όλο αυτό γίνετε για να μπορεί ο κόσμος να προσεγγίσει πιο εύκολα ένα εξωκκλήσι που υπάρχει στην περιοχή. Εκεί που δεν είχαμε ιδέα ξαφνικά προέκυψαν τόσοι λόγοι που σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όλα αυτά είναι αιτίες, η αν είναι απλά αφορμές για κάτι άλλο!
Ποτέ κανείς δεν παραπονέθηκε που δεν μπορεί να φτάσει στο εξωκκλήσι, κανένας πεζοπόρος δεν γκρίνιαξε για το μονοπάτι, ούτε κάποιος κυνηγός πως είναι μακρυά ο κυνηγότοπος! Ακόμα και οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι που ζουν εκεί στην κυριολεξία δεν ζήτησαν κάποιον δρόμο!
Είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει στον Γράμμο μας.
Αυτό που ζητάμε είναι να μας δείξει κάποιος επίσημα στοιχεία για το που αποσκοπεί αυτό το έργο και κυρίως ποιανού τις ανάγκες θα καλύψει!
Κυνηγετικός Σύλλογος Καστοριάς

Αίτημα του στρατού και μάλιστα… εμπιστευτικό, η διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο!

Συμβαίνει στον Γράμμο – Διάνοιξη δρόμου μέσα στην αλπική ζώνη!

 

Back to top button