ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Ζ. Τζηκαλάγιας στο συνέδριο για τον καρκίνο του πνεύμονα” (φωτο – βίντεο)


Με ιδιαίτερη χαρά παρακολουθώ το τριήμερο συνέδριο με θέμα “Νεώτερα δεδομένα στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα”.
Ευχαριστώ την Διευθύντρια της Πνευμονολογικής-Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου Νοσοκομείου κ.Θεοδώρα Τσιούδα που μου έκανε την τιμή να με προσκαλέσει να συμμετέχω ως σ χ ο λ ι α σ τ ή ς στο στρογγυλό τραπέζι με τίτλο:< Ογκολογικοί ασθενείς και πρόσβαση αυτών στις καινοτόμες θεραπείες>.
Σε δύο παρεμβάσεις μου αναφέρθηκα:
1) στην ολόψυχη συμμετοχή , μετά από πρωτοβουλία μου ως Βουλευτού στην διάρκεια της πανδημίας covid-19 , της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καστοριάς σε πανελλήνια κλινική έρευνα και
2) στην αναγκαιότητα της συμβολής του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα στην αξιοπρεπή παροχή στους πολίτες του δημοσίου αγαθού της υγείας.
Για άλλη μία φορά πρέπει να τονιστεί πως η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί την π ρ ώ τ η προτεραιότητα πρόληψης.Αυτό γιατί συμβάλλει ως η κ ύ ρ ι α αιτία στην δημιουργία του καρκίνου του πνεύμονος,ο οποίος είναι ο συχνότερος καρκίνος στον άνθρωπο και οδηγεί στους περισσότερους θανάτους.
Ζήσης Τζηκαλάγιας

Back to top button