ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“24ωρη Απεργία ΔΟΕ & Απεργιακή συγκέντρωση στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς καλεί τα μέλη του σε 24ωρη απεργία στις 23 Οκτώβρη 2024. 

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης των εκπαιδευτικών ενάντια στους μισθούς εξαθλίωσης και στην ακρίβεια. Απαιτούμε να ζούμε αξιοπρεπώς από τον μισθό μας!!! Να επιστραφεί άμεσα ο 13 ος – 14 ος μισθός και το μισθολογικό κλιμάκιο του 2016-17. Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλο τον κλάδο, που θα κατοχυρώνει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα. Να εξισωθούν τα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, καθώς και το ωράριο των νηπιαγωγών και των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων σχολείων με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για την εξασφάλιση των αναγκαίων όρων στην εκπαίδευση, με τους οποίους οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μορφώσουν τους/τις μαθητές/τριες. Είναι απαράδεκτο να προχωρήσει η υπόλοιπη σχολική χρονιά με συμπτύξεις τμημάτων, με υποβαθμίσεις σχολείων και εκατοντάδες κενά εκπαιδευτικών να παραμένουν ακάλυπτα ακόμα και τώρα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων με όχημα τη λεγόμενη «αξιολόγηση». Απαντάμε δυναμικά απέναντι στα πειθαρχικά και τις άδικες διώξεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

απέναντι στην οξυμένη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας προτάσσουμε την οργάνωση του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Μόνο ο συλλογικός δρόμος, η ενότητα στον αγώνα, η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και νίκες, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς, την ημέρα της απεργίας, θα πραγματοποιήσει Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (πρώην Νομαρχία) στις 12:00μμ.  

Ν α     ε ί μ α σ τ ε        ό λ ο ι     ε κ ε ί!!!

Back to top button