Σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και εορταστικό κλίμα, η οικογένεια του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας (ΣΥ.Δ.Κ.ΔΥ.Μ.) πραγματοποίησε με επιτυχία την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκλεκτοί προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της ΟΔΚΕ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών σωματείων, καθώς και μέλη και φίλοι του Συνδέσμου.
Η φετινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο ΣΥ.Δ.Κ.ΔΥ.Μ. συμπληρώνει 35 χρόνια προσφοράς στο άθλημα από την ίδρυσή του το 1990. Τρεις και πλέον δεκαετίες γεμάτες αφοσίωση, επαγγελματισμό και συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση της διαιτησίας και του μπάσκετ στη Δυτική Μακεδονία.
Επίσημες παρουσίες και χαιρετισμοί
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της ΟΔΚΕ, κ. Παπαδόπουλος Θεόφιλος.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Καστοριάς, κ. Βασιλειάδης Ευστάθιος.
Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς.
Εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων ΑΣ Καστοριάς και ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας.
Ο κ. Δίτσιος Ναούμ, πρώην πρόεδρος του ΑΣ Καστοριάς και σημαίνουσα προσωπικότητα για το μπάσκετ της περιοχής.
Ο κ. Σαββίδης Λάζαρος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης.
Όλοι οι παριστάμενοι, στους σύντομους χαιρετισμούς τους, εξήραν τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύνδεσμος όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία διετία, όπου η νέα διοίκηση έχει προχωρήσει σε ανασυγκρότηση και επανασχεδιασμό του Συνδέσμου, τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας, καθώς αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για τη συνεχή πρόοδο του αθλήματος στην περιοχή.
Ομιλία Προέδρου και αναγνώριση της στήριξης από την ΟΔΚΕ
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Σταμπουλής Γεώργιος, έκανε μια αναδρομή στην πορεία του ΣΥ.Δ.Κ.ΔΥ.Μ., τονίζοντας ιδιαίτερα τις προκλήσεις και τις επιτυχίες των τελευταίων ετών. Υπογράμμισε τη διαρκή ανάγκη για στήριξη του αθλήματος και την καλλιέργεια αθλητικής παιδείας στη Δυτική Μακεδονία.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη στήριξη της ΟΔΚΕ προς τον Σύνδεσμο, με τον κ. Σταμπουλή να ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της ΟΔΚΕ, κ. Ελευθεριάδη Παντελή, καθώς και τον Αντιπρόεδρο κ. Παπαδόπουλο Θεόφιλο για τη διαρκή υποστήριξή τους.
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας, τόσο ο Πρόεδρος κ. Σταμπουλής όσο και ο Αντιπρόεδρος κ. Λυγούρας Κωνσταντίνος, ευχαρίστησαν όλους όσοι τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία και τα θερμά τους λόγια, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τον εκπρόσωπο της ΕΟΚ, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Βράβευση και τιμητικές απονομές
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους διαιτητές που ολοκλήρωσαν την τελευταία σχολή διαιτησίας ΟΔΚΕ – ΣΔΚΔΜ, στους οποίους απονεμήθηκαν τα πτυχία τους.
Επιπλέον, τιμήθηκε ο κ. Σαββίδης Λάζαρος για τη μακρόχρονη προσφορά του στο άθλημα, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή.
Ευχαριστίες προς τους υποστηρικτές
Ο ΣΥ.Δ.Κ.ΔΥ.Μ. εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στους χορηγούς που στήριξαν την εκδήλωση:
- Κουφώματα Γιάννου
- Ζαχαροπλαστείο Μελίτροπον
- Εστιατόριο Αυλή
Καθώς και σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της εκδήλωσης και στην προσφορά πολύτιμων δώρων.
Συνεχής δέσμευση για την πρόοδο του αθλήματος
Κλείνοντας την εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της νέας διοίκησης της ΕΚΑΣΔΥΜ, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών και την ανάπτυξη του μπάσκετ στη Δυτική Μακεδονία. Ο ΣΥ.Δ.Κ.ΔΥ.Μ. εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη διαρκή στήριξη της Ένωσης και την κοινή προσπάθεια για την πρόοδο του αθλήματος.
Το κεντρικό μήνυμα της βραδιάς ήταν σαφές: “Προχωράμε όλοι μαζί, ενωμένοι, για την ανάπτυξη του μπάσκετ στη Δυτική Μακεδονία.”
Με την αφοσίωση, τη συνεργασία και τη στήριξη όλων των εμπλεκομένων, ο Σύνδεσμος συνεχίζει δυναμικά το έργο του, βάζοντας τα θεμέλια για ένα ακόμα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.
dkdmak.blogspot.com