Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025 αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Σπυρίδη Ιωάννη, τον Γ.Γ κ. Τοτονίδη Μηνά και τον Αντιπρόεδρο κ. Βακόπουλο Απόστολο, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο διοικητικών θεμάτων της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ Λίοτσο Σπύρο, μετέβη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μάλλιο Δημήτριο.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, το προεδρείο μας έθεσε όλα τα θέματα που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στη Δ.Α Καστοριάς, ενώ επικεντρώθηκε στην έγκαιρη έκδοση των διαταγών μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού, στην ανάγκη προμήθειας νέων θερμικών καμερών ως βασικό εξοπλισμό στην πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος, στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου των μηχανών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στην έλλειψη συμβατικών οχημάτων περιπολίας.
Ένα ακόμα ζήτημα που τέθηκε υπόψη του κ Αρχηγού είναι η φύλαξη των δικαστικών καταστημάτων και η επίδοση δικογράφων, που ακόμα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται από το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, παρά τη σύσταση της Δικαστικής Αστυνομίας το 2022.
Σημειώνεται ότι ο κ. Αρχηγός εμφανίστηκε απόλυτα πρόθυμος για την επίλυση των ζητημάτων μας, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης το Σωματείο μας ζήτησε να λάβει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις της σχολής αστυφυλάκων, για τις οποίες ο κ. Αρχηγός μας διαβεβαίωσε ότι εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες το Αρχηγείο είναι έτοιμο έτσι ώστε να εκδοθεί άμεσα Π.Δ για τη σύσταση και τη λειτουργεία της σχολής.
Μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Αρχηγό, το προεδρείο της Ε.Α.Υ Καστοριάς μετέβη στο ίδρυμα Μέριμνας και Αριστείας Ελληνικής Αστυνομίας όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη εκκρεμών αιτημάτων των συναδέλφων μας.