Καστοριά

Ιταλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές στη Φάρμα Μόσχου και οι εύλογες απορίες τους

Με μεγάλη χαρά σε συνεργασία με την GastrologiQ, υποδεχτήκαμε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Γαστρονομικών Επιστημών της Ιταλίας (www.unisg.it).
Ναι στην Ιταλία υπάρχουν πανεπιστήμια γαστρονομίας!
Σκοπός τους είναι να εκπαιδεύσουν ειδικούς πάνω σε θέματα γαστρονομίας από τρόπο παραγωγής τροφίμων μέχρι σερβίρισμα ειδικών πιάτων κτλ…
Είναι χαρά μας να γνωρίζουμε νέο κόσμο, νέες κουλτούρες, να μοιραζόμαστε ιδέες, γνώση και να προσπαθούμε να καινοτομούμε μέσω νέων ιδεών και ανάπτυξης νέων τρόπων παραγωγής…
Στις εγκαταστάσεις μας ξεναγήθηκαν οι φοιτητές, εξηγήσαμε τους τρόπους παραγωγής και πως συνδυάζουμε την παράδοση με νέες τρόπους παραγωγής και σύγχρονες μεθόδους αλλά και πώς καταλήξαμε στα καινοτόμα προϊόντα μας.
Πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και ερωτήσεις από τους φοιτητές που μας θύμισε για άλλη μια φορά το επίπεδο σπουδών της Ιταλίας όταν πρόκειται για τρόφιμα, αλλά και τον μοναδικό τρόπο προσέγγισης που έχουν γύρω από την διατροφή και την πρωτογενή παραγωγή.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους Ιταλούς φοιτητές γιατί στην Ελλάδα δεν παράγουμε προϊόντα από απαστερίωτο γάλα και γιατί δεν υπάρχει κάποιο φεστιβάλ τυριού, όπως υπάρχουν σε όλη την Ιταλία, είτε γενικά φεστιβάλ γαστρονομίας, είτε συγκεκριμένων προϊόντων όπως τα τυροκομικά…
Να μια πρόταση λοιπόν προς τους αρμόδιους είτε της αυτοδιοίκησης, είτε του κεντρικού κράτους, που θα μπορούσε να προωθήσει και να αναδείξει τα ελληνικά προϊόντα με απλές και γρήγορες επεμβάσεις.
ΥΓ: Να θυμίσουμε ότι στην Ιταλία υπάρχει τεράστιο ποσοστό εσωτερικού τουρισμού, δλδ δεν περιμένουν απλά τους ξένους τουρίστες, έχουν επενδύσει σε έναν τουριστικό συνδυασμό τοπικών προϊόντων γαστρονομίας και πολιτισμού ανά την χώρα τους.
Φάρμα Μόσχου

Back to top button