Ελλάδα

Έρευνα ΕΛΣΤΑΤ: Στα ύψη φτώχεια, ανισότητα και υλική στέρηση

Την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των κοινωνικών στρατηγικών προς όφελος των πολλών δείχνει η νέα έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Δυσκολία κάλυψης των αναγκαίων δαπανών για το 26,9% του γενικού πληθυσμού δείχνει η έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών από την ΕΛΣΤΑΤ ● Το 81,9% του φτωχού πληθυσμού και το 34,6% του μη φτωχού δηλώνουν οικονομική δυσκολία να καλύψουν έκτακτες, αλλά αναγκαίες δαπάνες.

Τις καταστροφικές επιπτώσεις των οικονομικών πολιτικών της υπερδεκαετούς κρίσης και την απώλεια δυνατότητας κάλυψης στοιχειωδών υποχρεώσεων για τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού και όχι μόνο αποδεικνύει η έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών από την ΕΛΣΤΑΤ, αναδεικνύοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των κοινωνικών στρατηγικών προς όφελος των πολλών.

Σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία, τη δεκαετία 2015-2024 η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δεύτερη από το τέλος ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες για τον δείκτη του κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και μέσα στην εξάδα με την πιο άνιση κατανομή εισοδήματος. Και στις δύο λίστες η χώρα μας έπεσε κατά μία θέση τα τελευταία δύο χρόνια διαψεύδοντας το αφήγημα για τη θετική επενέργεια των αυξήσεων του κατώτατου μισθού από το 2022.

Η συνεχεια στο efsyn.gr

Back to top button