Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται η έγκριση και ένταξη του έργου «Σύμβουλος Υποστήριξης για τη Δημιουργία Πρότυπου Ολοκληρωμένου Κέντρου για τις ανάγκες της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – ΔΑΔ στην Π.Ε. Καστοριάς» στο Πρόγραμμα Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) 2025.
Χρηματοδότηση και Σκοπός του Έργου
Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 37.200,00 € (με Φ.Π.Α.) και αφορά την ανάθεση υπηρεσιών σε εξειδικευμένο σύμβουλο. Στόχος είναι η εκπόνηση των απαραίτητων τεχνικών και λειτουργικών μελετών για τη δημιουργία της νέας δομής.
Στην οικονομική υποστήριξη του έργου συμβάλλουν επίσης:
- Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς με το ποσό των 51.628,00 €.
- Ο Δήμος Καστοριάς με το ποσό των 22.772,00 €.
Μετά την ολοκλήρωση των μελετών, θα αναζητηθεί περαιτέρω χρηματοδότηση για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Το Όραμα
Το Πρότυπο Ολοκληρωμένο Κέντρο για τον Αυτισμό είναι μια καινοτόμος δομή που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, προσφέροντας:
- Θεραπευτική παρέμβαση
- Εκπαίδευση
- Ενημέρωση – ευαισθητοποίηση
- Εργασία
- Στέγαση
Παράλληλα, το Κέντρο θα λειτουργεί ως ανοιχτός και ζωντανός χώρος για όλη την τοπική κοινότητα, με απώτερο στόχο να καταστεί η Καστοριά μια πόλη φιλική στον Αυτισμό.
Ευχαριστίες και Επόμενα Βήματα
Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στον Περιφερειάρχη, κ. Αμανατίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Σαββόπουλο, και όλους τους εμπλεκόμενους θεσμικούς παράγοντες για τις άμεσες ενέργειες και τη στήριξή τους.
Αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση του δεύτερου βήματος από τον Δήμο Καστοριάς, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει την υποστήριξή του με την τροποποίηση της χρήσης γης του οικοπέδου στη Χλόη Καστοριάς.
Με τη βοήθεια του Θεού και όλων σας που στηρίζετε καθημερινά το έργο και τις ελπίδες μας, βήμα-βήμα ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Για την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-ΔΑΔ Ν. Καστοριάς
Η Πρόεδρος
Ξανθίππη Μπαλλή