Ελλάδα

Μαρμελάδα καρπούζι

Υλικά

  • 1 κιλό καρπούζι (μόνο τη σάρκα, χωρίς κουκούτσια)
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • χυμός από μισό λεμόνι
  • 25 γρ. πηκτίνη

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το καρπούζι στο μίξερ και το πολοτοποιείτε. Το μεταφέρετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη με την πηκτίνη και το προσθέτετε στο μείγμα.
  2. Ανακατεύετε το μείγμα διαρκώς και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μόλις αρχίσει να πήζει την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει και την τοποθετείτε σε αποστειρωμένα βάζα.

icookgreek.com

Back to top button