Ελλάδα

Σούπα με ξινό τραχανά ντομάτα και φέτα

Υλικά συνταγής

  • ξινό τραχανά: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • νερό: 3 φλιτζάνια του τσαγιού μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 1 κύβο λαχανικών
  • ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
  • ντοματοχυμό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • κόλιανδρο: λίγο
  • φέτα σε κυβάκια: 200 γρ.
  • φρυγανισμένα κυβάκια ψωμιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών και το ντοματοχυμό και βράζετε 5′-6′.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε τον τραχανά και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρις ότου ο τραχανάς χυλώσει. Σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα και πασπαλίζετε με κόλιαννδρο. Σκορπίζετε τη φέτα και τα φρυγανισμένα ψωμάκια.

Back to top button