Ελλάδα

Λαζάνια με μπρόκολο

Υλικά συνταγής

  • 18 πλάκες λαζάνια
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 400 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 80 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 300 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε  για 3΄- 4΄το μπρόκολο σε άφθονο αλατισμένο νερό.Το στραγγίζετε. Πλένετε, καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ζεσταίνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, το μπρόκολο και τον άνηθο μέχρι να μαραθούν και να εξατμισθούν τα υγρά τους.
  2. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα με το μπρόκολο και, μόλις κρυώσει λίγο, του προσθέτετε το ροκφόρ και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε. Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί και τοποθετείτε 6 λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο σε μια στρώση, ώστε να καλυφθεί ο πάτος του.
  3. Βάζετε πάνω απ’ τα λαζάνια μια στρώση από το μείγμα με το μπρόκολο και τα τυριά. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με τα λαζάνια και το μπρόκολο μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά
  4. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγο αλατοπίπερο και περιχύνετε τα λαζάνια. Σκορπίζετε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνετε στους 180°-200°C για 40’-45’.

icookgreek.com

Back to top button