Ελλάδα

Μανταρινόπιτα σιροπιαστή με γιαούρτι

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτo φύλλο κρούστας
  • 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
  • ξύσμα από 3 μανταρίνια
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • Για το σιρόπι
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 2 μεγάλα μανταρίνια φλούδες ή φέτες μανταρινιού σε λεπτές φετούλες για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το φύλλο κρούστας και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Θρυμματίζετε, σε μικρά κομμάτια, με τα χέρια σας, το φύλλο κρούστας (αφού το έχετε ξεπαγώσει και διατηρήσει σε θερμοκρασία δωματίου), και το ενσωματώνετε στο μείγμα, ανακατεύοντας πολύ καλά. Αλείφετε ένα 35άρι ταψί καλά με λάδι και ρίχνετε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε.
  3. Ψήνετε στους 180°C μέχρι να ροδίσει από πάνω (περίπου 35΄). Ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας μαζί όλα τα υλικά και ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια το περιχύνετε με το σιρόπι. Αφήνετε το γλυκό για 5′ έτσι ώστε το σιρόπι να πάει παντού και στη συνέχεια το κόβετε. Προαιρετικά μπορείτε να το σερβίρετε και με μία μπάλα παγωτό.

icookgreek.com

Back to top button