Ελλάδα

Αρνάκι στη λαδόκολλα με πατάτες

Υλικά συνταγής

  • μπουτάκια αρνίσια: 2 γύρω στο 1 κιλό το καθένα
  • σκόρδο: 5-6 σκελίδες
  • ρίγανη ή δεντρολίβανο: τριμμένο, φρέσκο ή ξερό
  • κεφαλογραβιέρα: 150 γρ. σε κύβους
  • πιπέρι: 1 κουταλάκι σε κόκκους
  • αλάτι: χοντρό θαλασσινό
  • βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • πατάτες:
  • λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί: 1 κιλό κομμένες κυδωνάτες για το ψήσιμο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να ξεκοκαλίσει τα μπουτάκια. Τα τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τα αλατίζετε και μπήγετε μέσα σε κάθε τρύπα 1/2 σκελίδα σκόρδου. Πασπαλίζετε εσωτερικά τη σχισμή με μπόλικο δεντρολίβανο ή ρίγανη και σκορπίζετε κατά μήκος τους κύβους του τυριού και το πιπέρι.
  2. Κλείνετε τα μπουτάκια σφιχτά, ράβοντάς τα με κλωστή. Τα αλείφετε με το βούτυρο, τα πασπαλίζετε με δεντρολίβανο ή ρίγανη και τα τοποθετείτε πάνω σε λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί αλειμμένο με λάδι. Μοιράζετε γύρω γύρω τις πατάτες.
  3. Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με ρίγανη ή δεντρολίβανο και τις περιχύνετε με το λάδι. Κλείνετε τα αντικολλητικά χαρτιά και τα τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί. Τα ψήνετε στους 180ο C για 2 ώρες περίπου, ανοίγοντας το χαρτί τα τελευταία 20΄ του ψησίματος. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με πατάτες.

Συμβουλή

Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό της ελληνικής οικογένειας, που παλιά, όταν δεν ήταν διαδομένη η χρήση της ηλεκτρικής κουζίνας ψηνόταν στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στο στρογγυλό ηλεκτρικό φουρνάκι. Σας προτείνουμε να το ψήσετε στη λαδόκολλα, που βοηθάει το αρνί να γίνει ζουμερό και τρυφερό και τις πατάτες να πάρουν γαργαλιστική μυρωδιά.

icookgreek.com

Back to top button