Υλικά συνταγής
- 4 χοντρές φέτες σολομού
- 7 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 3 κουταλιές της σούπας κρασί λευκό
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
Εκτέλεση συνταγής
- Αφήνετε τις φέτες σολομού σ’ ένα ρηχό πιάτο. Ανακατεύετε 4 κουταλάκια μουστάρδα, το σκόρδο, το κρασί, το μέλι, το λάδι και το ginger σ’ ένα μπολ και περιχύνετε με το μείγμα το σολομό. Καλύπτετε και αφήνετε στο ψυγείο για 30’.
- Φτιάχνετε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τη μαγιονέζα και την υπόλοιπη μουστάρδα σ’ ένα μικρό μπολ. Καλύπτετε και την αφήνετε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστείτε. Ψήνετε το σολομό στο γκριλ 3’-4’ σε κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά. Σερβίρετε το σολομό σε 4 πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε.