Ελλάδα

Κεμπάπ με 2 κιμάδες, πατάτα και πράσο

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 500 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το μείγμα και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τον κιμά (χοιρινό και μοσχαρίσιο), το λάδι, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τις πατάτες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε μέχρις ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και τα πλάθετε σε κεμπάπ.
  2. Τα βάζετε σε μια πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο, τα καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Περνάτε τα κεμπάπ σε καλαμάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο  πλευρές. Τα σερβίρετε αμέσως.

icookgreek.com

Back to top button