Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κοτόπιτα

Πεντανόστιμη κοτόπιτα από τη Μαρία

Υλικά
1 στήθος κότας
2 κρεμμύδια παλιά
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 πράσινη πιπεριά
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
100 γραμ.κασέρι παραδοσιακό
100 γραμ΄κεφαλογραβιέρα [Σούλι]αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε φετούλες [όπως στην σαλάτα].
Προσθέτω το κοτόπουλο και τις πιπεριές ψιλοκομμένα.
Τα σοτάρεις σε δυνατή φωτιά, και πάντα ανακατώνεις για να μή κολλήσουν.
Αφού τελειώσεις το σοτάρισμα, [περίπου 20΄λεπτά θέλει] αποσύρεις απο την φωτιά το τηγάνι , ρίχνεις την κρέμα γάλακτος, τα κασέρια χοντροτριμμένα, ανακατεύεις και αδειάζεις το υλικό στο φύλο σφολιάτας , το τυλίγεις σαν φάκελο, και στον φούρνο για ψήσιμο στους 180 βαθμούς, αφού το πασαλίψεις με ένα αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.
Μόλις ροδίσει το βγάζεις από τον φούρνο.
Σερβίρετε ζεστή.
Κάντε τη και θα μα θυμηθείτε.
Καλή σας Όρεξη
Μαρία

Πέστε μου έχει άδικο ο Γέροντας Ισαάκ που μας λέει:
Φίλος άμυαλος και επιπόλαιος είναι πηγή βλάβης, ενώ η συναναστροφή με συνετούς είναι πηγή γλυκύτητας.
Αββά Ισαάκ του Σύρου.

 

 

Back to top button