Ελλάδα

Κολοκυθάκια με μαϊντανό, κάππαρη και πιπεριές τουρσί

Και κάπως έτσι το ευαίσθητο κολοκυθάκι γίνεται δυνατός μεζές …

Υλικά συνταγής

  • 800 γρ. κολοκυθάκια, μικρά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός χοντροκομμένος
  • 3 – 4 πιπεριές κόκκινες τουρσί, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλάκια κάππαρη ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη
  • 1 κουταλιά ξίδι βαλσαμικό
  • 50 γρ. παρμεζάνα, σε φλούδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε με λεπτό μαχαίρι. Τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη, αλατίζετε, ανακατεύετε και προσθέτετε το μαϊντανό και  τις πιπεριές και ανακατεύετε καλά.
  2. Βάζετε τα κολοκύθια σε γυάλινο βάζο προσθέτετε την κάππαρη και περιχύνετε  με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Κλείνετε το βάζο και το αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Σερβίρετε προσθέτοντας την τελευταία στιγμή το βαλσαμικό ξίδι, τριμμένο πιπέρι και πασπαλίζετε με φλούδες παρμεζάνας.

icookgreek.com

Back to top button