Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Πατάτες ογκρατέν με τόνο

Πατάτες ογκρατέν με τόνο δια χειρός Μαρίας

Υλικά
2 κιλά πατάτες
3 κονσ’ερβες τόνου
1 πορτοκαλί πιπεριά
3 λεμόνια ”λάϊμ΄΄τον χυμό
1κρεμμύδι παλιό ή φρέσκο
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και αλέθω στο μούλτι την πιπεριά , στην συνέχεια την σοτάρω στο τηγανάκι για ΄2-΄3 λεπτά ,να φύγουν τα υγρά, και την αφήνω στην άκρη.
Κόβω και βράζω τις πατάτες.

Ετοιμάζω τον τόνο.
Πετάω το ζουμί απο τον τόνο και τον αδειάζω στο πιάτο.Προσθέτω τον χυμό απο 1-2 λεμόνια΄΄λάϊμ΄”, ψιλοκόβω το κρεμμύδι,, λίγο μαϊντανό, λίγη ρίγανη , αλάτι, πιπέρι.
Τα ανακατεύω όλα μαζί και τα αφήνω στην άκρη.

Βγάζω τις βρασμένες πατάτες και τις πατάω να γίνουν πουρέ, προσθέτω την πιπεριά και τον χυμό απο 1 λεμόνι ανακατεύω .
Αρχίζω το στήσιμο.
Παίρνω ένα ταψί πιρέξ, στρώνω την μισή ποσότητα πατάτας κάτω ,στην μέση το υλικό του τόνου, την υπόλοιπη πατάτα απο πάνω και το βάζω στο ψυγεί 2-3 ώρες .
Στην συνέχεια το σερβίρω στο τραπέζι, σαν πρωτο πιάτο θα έλεγα.
Είναι απο τα νόστιμα πιάτα του τραπεζιού.

Καλή σας όρεξη
Μαρία

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕ ένας πένης, παλιός ασκητής στους καλόγερους, που του ζήτησαν να τον πάρουν στο μοναστήρι τους για να τον γηροκομήσουν: «Ό Θεός οικονομάει και τα σκουλήκια ακόμη, που βρίσκονται μέσα στο χώμα, και τα ζεσταίνει και τα ταΐζει και έμενα, που είμαι εικόνα Του, θα με εγκαταλείψει»;

Back to top button