Υλικά συνταγής
- 800 γρ. φιλετάκια κοτόπουλου, κομμένα σε λωρίδες ή μπουκιές
- 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 350 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 500 γρ. χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
- αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά, αντικολλητική κατσαρολά και ροδίζετε τις μπουκιές κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρείτε το κοτόπουλο και ρίχνετε το κρεμμύδι σοτάροντας ελαφρά. Προσθέτετε το βούτυρο και ρίχνετε και τα μανιτάρια. Ανακατεύετε να σοταριστούν κι αυτά περιμένοντας να βγάλουν τα υγρά τους.
- Μόλις δείτε ότι πάει να εξατμιστεί όλο το υγρό, ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και περιχύνετε με το κρασί. Ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα για 1′-2′ μέχρι να εξατμιστεί και το κρασί. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε νερό, ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά, και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15′ ελέγχοντας ενδιάμεσα αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη.
- Στο τέλος του μαγειρέματος περιχύνετε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζετε με λίγο μοσχοκάρυδο, ανακατεύετε καλά και κατεβάζετε απ’ τη φωτιά.
- Βράζετε και σουρώνετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Σερβίρετε τα ζυμαρικά μαζί με τη σάλτσα κοτόπουλου-μανιταριών πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο και μαϊντανό, αν σας αρέσει.
Μπορείτε να δώσετε μια πιο πικάντικη νότα στη σάλτσα προσθέτοντας λίγη μουστάρδα ή μπλε τυρί λιωμένο.