Κεμπάπ πολίτικο και μερακλίδικο από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό κιμάς ( 300 γρ. αρνί, 700γρ. μοσχάρι)
- 8 γρ. αλάτι ψιλό
- 2 ασπράδια αβγού
- 1 κ.τ.σ. γιαούρτι κατά προτίμηση πρόβειο
- 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη κρυσταλική
- 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.τ.γ. σουμάκι
- 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.τ.γ. πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.τ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
- 1/3 κ.τ.γ. κανέλα
- λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα στα σουβλάκια
για το σερβίρισμα
- πίτες
- ψητή τομάτα
- ψητή πράσινη πιπεριά (οι μερακλήδες καυτερή!)
- μαριναρισμένο λευκό κρεμμύδι σε φέτες
- ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση, οδηγίες για το σερβίρισμα, πώς θα ετοιμάσουμε το πλιγούρι και tips στο kitchenvillage.gr