Ελλάδα

Σολομός με λαχανικά και σάλτσα βελουτέ

Υλικά συνταγής

  • 3 ουρές φρέσκου σολομού γύρω στα 1200 γρ.
  • 150 ml κρασί
  • 4 καρότα
  • 4 κολοκυθάκια
  • λίγο σέλερι
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κρόκος αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Κόβετε τις ουρές του σολομού στα δύο και αφαιρείτε τα κόκαλα των ψαριών. Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε τα 6 κομμάτια των ψαριών με την πέτσα προς τα κάτω. Αλατοπιπερώνετε καλά και περιχύνετε με το κρασί.
  2. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε φέτες. Τα μοιράζετε κατόπιν γύρω από τα φιλέτα των ψαριών και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε με λίγο βούτυρο ακόμη. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 35’. Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο.
  3. Ρίχνετε σ’ ένα κατσαρολάκι το ζουμί από το ταψί και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τον κρόκο και το ροκφόρ ή την γκοργκοντζόλα.
  4. Δένετε η σάλτσα, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά 2΄- 3’. Αφαιρείτε τις πέτσες από τα φιλέτα των ψαριών και τα σερβίρετε στα πιάτα με τα λαχανικά και τη σάλτσα βελουτέ.

icookgreek.com

Back to top button