Υλικά συνταγής
- 1 κιλό ντομάτες περασμένες από χοντρό τρίφτη
- 1 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι βασιλικό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 250-300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το μείγμα και λάδι για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα κρεμμύδια, το μυρωδικά, το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και το λάδι.
- Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες (δεν πρέπει να έχουν πολλά υγρά) και ανακατεύετε, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη, όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν σχετικά σφιχτός χυλός.
- Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και ρίχνετε κουταλιές από το χυλό. Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς, αφού τους στραγγίξετε σε απορροφητικό χαρτί.