Καστοριά

Κάτι δεν πάει καλά στη Χλόη! (καταγγελίες)

Τις μικροαστικές παθογένειες της καστοριανής κοινωνίας καταγγέλλουν συμπολίτες μας, με αφορμή συμπεριφορές και περιστατικά, που συμπτωματικά όλα είναι για την περιοχή της Χλόης

Καταγγελία 1η: Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πάρκο πάνω από τον ‘Αγιο Νικάνορα!(φωτογραφίες) Οι γονείς των πιο μεγάλων παιδιών, που κάποιοι είναι παρόντες ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, τους λένε απλά να σταματήσουν και να πάνε στο πάρκο του skate.Και εκεί ομως ενοχλούμε τους skaters, οι οποίοι πολύ ευγενικά μας έχουν ζητήσει επανειλημμενα να πάρουμε τα παιδιά μας από εκεί, διότι ο χώρος αυτός είναι για να κάνουν την προπόνηση τους, και επίσης υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσει κάποιο παιδί!
Τι δεν καταλαβαινουμε;
Την επόμενη μέρα οι γονείς κάθονταν στο πάρκο του skate και τα παιδιά τους συνέχιζαν το καταστρεπτικό τους έργο.
Ε όχι, αυτή τη φορά δεν μας φταίει κανένας Δήμος, φταίμε εμείς και τα παιδιά μας!!!

Καταγγελία 2η: Βλήμα” που επέβαινε σε αυτοκίνητο, δοκίμαζε να δει αν έχει επιτάχυνση στον κάθετο δρόμο του 1ου Γυμνασίου στην Χλόη. Του εύχομαι άνετα να του κολλήσουν όλες οι βαλβίδες!

Καταγγελία 3η (της Μαρίας Μουρατίδου): Πρωί πρωί όπως κάθε ημέρα έβγαλα τη Zizel μου για την πρωινή της τουαλέτα-βόλτα…
Φτάνοντας ακούω ευχάριστες φωνές εφηβικές από το πάρκο κάτω από το σπίτι μου κ απορώ, διότι είναι ώρα μαθήματος κ λογικά πρέπει να είναι στο μάθημα, γιατί το Λύκειο είναι ακριβώς δίπλα…
Δύο οι εκπλήξεις…
Με πολύ άνεση και ελευθερία κάποια παιδιά που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα, βγαίνουν από την αυλή του Λυκείου, κάνοντας κοινώς κοπάνα, και πηγαίνουν ακριβώς δίπλα στο δημόσιο πάρκο της Χλόης κάνοντας κούνιες …πού???….στις παιδικές κούνιες …χρησιμοποιώντας όλα τα παιχνίδια της παιδικής χαράς φωνάζοντας-τσιρίζοντας κ με περισσή υπερηφάνεια λεν το κατόρθωμα τους μεταξύ τους…
Πρώτον ποιος ο έλεγχος κ η ασφάλεια σε ένα δημόσιο σχολείο- από τον σχολικό φύλακα – από το διδακτικό προσωπικό των καθηγητών ???
Πώς επιτρέπουν να φεύγουν αυτά τα παιδιά έτσι αυθαίρετα ??
Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη εάν συμβεί ένα ατύχημα??
Το ίδιο δε, συμβαίνει κ σε κάθε διάλειμμα, όπου τα παιδιά, αντί να προμηθεύονται από το κυλικείο κολατσιό, περνούν την αυλή του σχολείου κ πηγαίνουν απέναντι, κινδυνεύοντας άμεσα, διότι είναι ευρείας κυκλοφορίας ο δρόμος.
Όπως επίσης εύλογη η απορία μου ,για αυτά τα παιδιά 16-17-18 χρονών,που δεν σέβονται την δημόσια περιουσία της παιδικής χαράς, κ ας μη ξεχνούν ότι κάποτε ήταν κ αυτά μικρά παιδιά κ χαιρόντουσαν σε ανάλογες παιδικές χαρές,που είναι μια υπέροχη όαση μέσα στο πράσινο με διάφορα όργανα-παιχνίδια για τα πολύ μικρότερα παιδιά που έρχονται να παίξουν,να χαρούν,να απολαύσουν παιχνίδι κ φύση μαζί.
Πριν από λίγο καιρό είχα αναφερθεί για την έλλειψη παιδείας,η οποία προέρχεται πρώτα από το σπίτι μας κ κατόπιν από το σχολείο….Δεν κρίνω γονείς κ συμπεριφορές….διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι η παιδεία έχει υποβαθμιστεί, εξ αιτίας της αμάθειας και της χειρότερης αυτής ημιμάθειας, εάν δε μάθει το παιδί από μικρό τον σεβασμό- την ηθική- την ευγένεια -την τήρηση κανόνων,νόμων ,δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει ισορροπημένη και τακτοποιημένη κοινωνία.
Από μια τέτοια κοινωνία αναπαράγονται μέλη με ουσιαστική παιδεία και ξεκάθαρη αντίληψη για το καλό και το κακό, για το ηθικό και το ανήθικο, για το δίκαιο και το άδικο.Σε μια τέτοια κοινωνία η παιδεία και το ήθος μεταφέρονται στις επόμενες γενιές ως μέρος της φυσιολογικής πορείας και εξέλιξης του ανθρώπου.
Το αποτέλεσμα του παραπάνω συμβάντος που είδα??
Ήταν 4 τα παιδιά κ όταν τα πλησίασα κ τα είπα ότι αυτή η παιδική χαρά είναι δημόσια περιουσία κ έχει κατασκευαστεί για μικρά παιδιά κ φυσικά για το ανάλογο βάρος που μπορεί να σηκώσει η κάθε κατασκευή , μόνο μια κοπελίτσα προς τιμήν της , μου ζήτησε συγνώμη κ είπε ότι έχω δίκιο,…τα άλλα τρία παιδιά ???κ χλεύασαν κ έβρισαν κ γέλασαν ειρωνικά….
Δεν με πείραξε η αντίδραση αυτή…με προβλημάτισε όμως πάρα πολύ.
Δεν ήθελα την συγνώμη τους,να καταλάβουν ήθελα, ότι δεν πρέπει να κάνουν (κοπάνα) αλλά κ να σέβονται την ξένη ή δημόσια περιουσία!!!
Περιττό να σας πω ότι στη συνέχεια μας επιτέθηκαν κ 2 αδέσποτα σκυλιά με παρατηρητές ένα εφηβικό ζευγαράκι (κοπάνα) κ αυτοί , χωρίς καν να κουνηθούν από την θέση τους..
Συν του ότι αρκετά κλωνάρια από τα δέντρα έσπασαν κ κρέμονται,έτοιμα να πέσουν ανά πάσα στιγμή κ να τραυματιστούν οι πολίτες!!!Αν κ έχουμε ενημερώσει τον δήμο Καστοριάς!!!
Εύχομαι να το διαβάσουν ο Σύλλογος Γονέων κ κηδεμόνων-ο Σύλλογος των καθηγητών κ για τα αδέσποτα οι υπεύθυνοι του δήμου….
Τα συμπεράσματα δικά σας!

Καταγγελία 4η: Γιατί κύριοι τέτοια εγκατάλειψη??. Λεφτά βάλατε εκεί όχι φασόλια. Λεφτά του κόσμου που αιμορραγεί σε αυτή την πόλη. Και επιτελούς ας πάει κάποιος να δει και για τον φωτισμό σε όλο τον αριστερό τομέα του πάρκου που δεν λειτουργεί το βράδυ εδώ και μήνες!!! Ένα έργο δεν είναι μόνο για να το παραδίδουμε αλλά και για να το διατηρούμε συντηρώντας το συστηματικά!! Κλασικό φαινόμενο του Ελληνικού Δημοσίου. Κουβάς άπατος..

Από το Facebook

 

 

Back to top button