Στις δόξες τους τα κυδώνια και σκαρφιζόμαστε τρόπους να τα απολαύσουμε ακόμα περισσότερο. Στο φαγητό μας, στο γλυκό μας, τώρα και στον μεζέ μας! Τίποτα δεν πάει χαμένο και όλα αξιοποιούνται για κάθε όρεξη και προτίμηση.
Μη σας ξενίζει το φρούτο με το τουρσί. Είναι πολύ νόστιμο! Δοκιμάστε το! Α, και πολύ εύκολο!
Δείτε πως φτιάχνεται:
Υλικά:
5 κυδώνια, καθαρισμένα ξεφλουδισμένα, και κομμένα σε κομμάτια (8 ή 12 ανάλογα με το μέγεθος των κυδωνιού)
500 ml ξύδι από κρασί
1 λίτρο νερού
180 ml μέλι
2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι σπόρους
2 κουταλιές κόλιαντρο σπόρους
½ κουταλάκι μαραθόσπορο,
1 κουταλάκι του γλυκού ολόκληρα γαρίφαλα
2 ξύλα κανέλας
4 φύλλα δάφνης
Οδηγίες:
Πολύ εύκολο και πρωτότυπο!
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ζεσταίνουμε να λιώσει το μέλι καλά.
Αφού καθαρίσουμε τα κυδώνια μέσα- έξω, τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν να βράζουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσέχουμε να μαλακώσουν αλλά όχι πολύ και διαλύονται. Τότε είναι έτοιμα.
Γεμίζουμε καλά με τα κυδώνια καθαρά και αποστειρωμένα γυάλινα βάζα, και μετά γεμίζουμε με το ζωμό τους.
Σφραγίζουμε καλά και αναποδογυρίζουμε ώσπου να κρυώσουν. Κρατάμε σε σκοτεινό μέρος 10 μέρες πριν ανοίξουμε τα βάζα μας.
Ανοίγουμε, και απολαμβάνουμε!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Μαρία Παπαϊωάννου