Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Η μη συμφωνία Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας αρχή της …εξαΰλωσης τους

Η ύπαρξη δύο πορισμάτων δηλώνει ότι δεν υπάρχει η στοιχειώδης εμπιστοσύνη και αναγκαία συν-αντίληψη ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ιδρυμάτων.
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γκανάτσιος,  στη προσπάθεια του να αυξήσει τη διαπραγματευτική ισχύ του ΤΕΙ ΔΜ περιπλέκει τη κατάσταση και θέτει φραγμούς στην επίτευξη της συμφωνίας.  Η Σύγκλητος του ΤΕΙ ΔΜ κακώς ακολούθησε τον Πρόεδρο του ΤΕΙ στη τροποποίηση του αρχικού πορίσματος.
Πολύ φοβάμαι ότι η υπόθεση της Δυτικής Μακεδονίας δεν θα τελεσφορήσει για τους παρακάτω λόγους :
1) Οι διοικήσεις των 2 ιδρυμάτων δεν διακατέχονται από συν-αντίληψη
2) Η πρόταση για ίδρυση 25 τμημάτων και με ορίζοντα τα 30  είναι μαξιμαλιστική και μη ρεαλιστική. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με τριπλάσιο αριθμό μελών ΔΕΠ (περί τους 600)  έχει 26 τμήματα. Οι Δυτικομακεδόνες φαντάζονται το νέο τους πανεπιστήμιο με 25 τμήματα όταν έχουν μόνο 215 μέλη ΔΕΠ.  
3) Ο κ. Γκανάτσιος του ΤΕΙ ΔΜ έχει “ανακατέψει” πολιτικά κόμματα και βγάζει συνομιλίες στο δημόσιο χώρο εμπλέκοντας και  τη ΝΔ, που ζητάει και τα ρέστα ,με ερώτηση στη Βουλή από τη κυβέρνηση!
4) Αν θα προχωρούσε η συνένωση σίγουρα θα κατέληγε σε ένα ρεαλιστικό αριθμό τμημάτων, δηλαδή σε μείωση από τα 25.
Αυτή τη πρόταση δε θα την κάνει ο Γαβρόγλου γνωρίζοντας ότι οδεύουμε σε προεκλογική περίοδο.
Συμπερασματικά, η κατάσταση θα παραμείνει στάσιμη και τα τρομακτικά αποτελέσματα της θα τα βιώσουμε όλοι οι κάτοικοι και ο φοιτητές, όταν δούμε τα ιδρύματα μας να σβήνουν και να απορροφούνται από διπλανές Περιφέρειες, καθώς και τη μη εισαγωγή των περισσότερων Τμημάτων τους στο Μηχανογραφικό του 2019.
Φ.

Back to top button