Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
1 κούπα τριμμένο τυρί ρεγκάτο
1/2 κούπα τριμμένο τυρί γκούντα καπνιστό
1 ασπράδι αυγού
-παπαρουνόσορος για το στόλισμα-
Οδηγίες:
Αυτά είναι όλα τα υλικά μας.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC.
Ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη καλά.
Απλώνουμε τα τυριά στη μισή ζύμη κατά μήκος.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Κόβουμε λωρίδες πάχους 2cm και πιάνουμε τις 2 άκρες και τις στριφογυρίζουμε.
Βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και απλώνουμε χτυπημένο ασπράδι.
Πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε περίπου 20′ να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε. Είναι το ίδιο νόστιμα ζεστά και κρύα. Αν προλάβουν να κρυώσουν.
Η επιτυχία όπως βλέπετε είναι εγγυημένη φίλοι μου. Τα τραγανά μπαστουνάκια είναι απίθανα!
-Φυσικά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο τυρί που λιώνει έχουμε στο ψυγείο μας. Και ο παπαρουνόσπορος προαιρετικός. Μπορούμε απλώς να πασπαλίσουμε λίγο απ’ το τυρί, αν δεν υπάρχει στο ντουλάπι μας.
Μαρία Παπαϊωάννου